Mainos

Agneta Hobin vuoden tekstiilitaiteilija

Hobin tunnetaan parhaiten näyttävistä teoksista, joissa kissankulta on kudottu metalliloimeen.

Tekstiilitaiteilijat Texo ry on valinnut tämän vuoden tekstiilitaiteilijaksi Agneta Hobinin. Hänet tunnetaan parhaiten näyttävistä teoksista, joissa kissankulta on kudottu metalliloimeen. Taiteilija on kehitellyt omaa tekniikkaa yli kymmenen vuoden ajan.

Hobinin usein hyvin suurikokoisissa teoksissa yhdistyvät materiaalille ja taustalle ominainen sävyjen synkkä tummuus valon välkkeeseen materiaalin pinnassa. Tällainen veistoksellinen, tilan kanssa keskusteleva tekstiilitaide soveltuu erityisesti julkisiin tiloihin, ja Hobinin töitä onkin esillä lukuisissa kohteissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Hobinin työskentelyn taiteellista laaja-alaisuutta sekä yleensä tekstiilitaiteen ulottuvuuksia osoittaa se, että Hobin kuuluu myös Suomen kuvanveistäjäliittoon. Hobin on saanut taideteollisuuden valtionpalkinnon vuonna 1987. Hänelle myönnettiin valtion 15-vuotinen taiteilija-apuraha vuonna 1995. Vuonna 2001 hän vastaanotti ruotsalaisen Fokus Borås -säätiön myöntämän Pohjoismaiden suurimman tekstiilitaiteen palkinnon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.