Mainos

Aggressiivisuus ei johdukaan mieshormonista

Aikaisemmin on uskottu, että testosteronin ja aggressiivisuuden välillä on jonkinlainen yhteys. Uusi tutkimus kuitenkin kumoaa tämän uskomuksen.

Nature-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan lisätty testosteroni ei lisää aggressiivista käytöstä. Koehenkilöiden saama testosteronilisä sai heidät sen sijaan tavoittelemaan parempaa sosiaalista asemaa.

Jyrsijöillä on aikaisemmin todettu, että testosteroni lisää aggressiivista käytöstä, mutta nyt tutkimus osoittaa, että sama ei suinkaan päde ihmisiin.

Tutkimuksessa oli mukana 120 naista, Joista osa sai testosteronia ja osa lumelääkettä. Testosteronia saaneet muuttuivat herkemmiksi muiden arvioille ja halusivat parempaan sosiaaliseen asemaan. Lumelääkettä saaneet puolestaan alkoivat käyttäytyä tavanomaista aggressiivisemmin, mikä kertoo voimakkaasta uskomuksesta aggressiivisuuden lisääntymiseen.

Testosteronia kutsutaan usein mieshormonina, sillä miehet tuottavat sitä naisia enemmän. Testosteroni kasvattaa lihaksia ja vaikuttaa seksuaalikäyttäytymiseen.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Yle uutiset/Nature

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.