Agenttien liitolta vakava varoitus: Hallinnon sulku uhkaa FBI:n kykyä tutkia rikoksia – "Erikoisagentit töissä ilman palkkaa"

Trump uhmakkaana muurihankkeestaan 6:13
Kirjeenvaihtajamme Mari Karppinen raportoi eilen New Yorkista hallinon sulusta ja presidentti Donald Trumpin ajaman muurihankkeen aiheuttamasta pattitilanteesta.

Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisin FBI:n agentteja edustava liitto varoittaa, että maan hallinnon osittain sulku uhkaa FBI:n mahdollisuuksia tutkia rikoksia.

– Erikoisagentit jäävät töihin ilman palkkaa, ja FBI:n johto tekee kaikkensa rahoittaakseen FBI-operaatiot koko ajan vähenevillä resursseilla. Tämä tilanne ei ole kestävä, sanoo FBI-agenttienliitto.

Liitto edustaa yli 14 000 nykyistä ja entistä FBI:n erikoisagenttia. Liitto varoittaa Valkoisella talolle ja kongressin johtajille lähettämässään vetoomuksessa, että hallinnon sulun aiheuttama taloudellinen epävarmuus voi myös johtaa siihen, että jotkut FBI-agentit harkitsevat työpaikanvaihtoa.

Kiista rajamuurin rakentamisesta ja rahoittamisesta on johtanut Yhdysvaltojen hallinnon osittaiseen sulkemiseen. Sulku alkoi joulukuun 22. päivä. 

Lue myös:

    Uusimmat