Mainos

Agenttien liitolta vakava varoitus: Hallinnon sulku uhkaa FBI:n kykyä tutkia rikoksia – "Erikoisagentit töissä ilman palkkaa"

6:13
Kirjeenvaihtajamme Mari Karppinen raportoi eilen New Yorkista hallinon sulusta ja presidentti Donald Trumpin ajaman muurihankkeen aiheuttamasta pattitilanteesta.

Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisin FBI:n agentteja edustava liitto varoittaa, että maan hallinnon osittain sulku uhkaa FBI:n mahdollisuuksia tutkia rikoksia.

– Erikoisagentit jäävät töihin ilman palkkaa, ja FBI:n johto tekee kaikkensa rahoittaakseen FBI-operaatiot koko ajan vähenevillä resursseilla. Tämä tilanne ei ole kestävä, sanoo FBI-agenttienliitto.

Liitto edustaa yli 14 000 nykyistä ja entistä FBI:n erikoisagenttia. Liitto varoittaa Valkoisella talolle ja kongressin johtajille lähettämässään vetoomuksessa, että hallinnon sulun aiheuttama taloudellinen epävarmuus voi myös johtaa siihen, että jotkut FBI-agentit harkitsevat työpaikanvaihtoa.

Kiista rajamuurin rakentamisesta ja rahoittamisesta on johtanut Yhdysvaltojen hallinnon osittaiseen sulkemiseen. Sulku alkoi joulukuun 22. päivä. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja