Afganistanin oopiumintuotanto kasvanut

Oopiumintuotanto on kasvanut Afganistanissa yli 2000 tonnia sen jälkeen, kun maata hallinneet talebanit syrjäytettiin viime vuoden lopussa, ilmenee tänään julkistetusta raportista.

Raportin tekijät tähdentävät, että afganistanilaisviljelijöille tulisi pikaisesti tarjota muita vaihtoehtoja. Afganistanin oopiumista valmistetaan suurin osa Euroopassa myytävästä heroiinista.

-Kansainvälisen yhteisön on pidettävä lupauksensa Afganistanin jälleenrakentamisesta ja annettava viljelijöille muita mahdollisuuksia, vaati Britannian huumeiden vastaisen järjestön edustaja Roger Howard. Vaikka oopiumintuotanto on nyt vähäisempää kuin mitä se oli vuonna 1999, niin raportin tekijöiden mukaan on mahdollista, että unikkoa ryhdytään viljelemään yhä laajemmalla alueella.

Afganistanin nykyviranomaiset ovat yrittäneet lopettaa unikkoviljelmät. Monet viljelijät sanovat, etteivät he ole saaneet korvausta, vaikka ovat luopuneet unikon viljelystä. Taleban-hallinto oli kieltänyt unikon viljelemisen.

(STT)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja