Aborttilaista halutaan poistaa vaatimus kahden lääkärin lausunnosta: "Naisen oma tahto on järkevä perustelu" – kerro meille kokemuksesi

OmaTahto2020 -kansalaisaloite keräsi tarvittavan 50 000 kannatusta viime vuoden marraskuuhun mennessä. Aloitetta käsiteltiin eduskunnassa toukokuussa, ja on nyt siirtynyt sosiaali- ja terveysvaliokuntaan. Aloitteella halutaan helpottaa pääsyä raskauden keskeytykseen.

Kerro meille kokemuksesi artikkelin alaosassa olevan lomakkeen kautta!

Tällä hetkellä Suomen lainsäädännön mukaan keskeytykselle edellytetään perusteluja sekä kahden lääkärin erillistä lausuntoa. OmaTahto2020-aloite vaatii, että perusteluista ja lääkärin lausuntojen vaatimisesta luovutaan.

– Naisen oma tahto on järkevä perustelu, sanoo Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra. Naisasialiitto Unioni on OmaTahto2020-kampanjan takana.

OmaTahto2020-kampanjan mukaan 1970-luvulla säädetty aborttilainsäädäntö on vanhentunut, eikä vastaa enää nykyisiä toimenpiteitä. Tuolloin suurin osa aborteista tehtiin kirurgisena toimenpiteenä sairaalassa. Nykyään suurin osa aborteista tehdään lääkkeellisesti.

Kansalaisaloite sai tukensa myös useilta järjestöiltä, kuten Lääkäriliitolta, Väestöliitolta sekä Suomen gynekologiyhdistykseltä.

MTV Uutiset haluaa kertoa abortin läpikäyneiden kokemuksista. Voit kertoa kokemuksistasi alla olevan lomakkeen kautta. Jos olet valmis jakamaan oman kokemuksesi omilla kasvoillasi ja nimelläsi, täytä myös sähköpostiosoite tai puhelinnumero -kenttä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja