Mainos

ABB:stä myydään osa pääomasijoittajille

Pääomasijoittajaryhmä ostaa osan kansainvälisen monialayrityksen ABB:n öljy- ja kaasuliiketoiminnasta 729 miljoonalla eurolla. Ostaja on pääomasijoitusyhtiö 3i Group yhdessä Candoverin ja JPMorgan Partnersin kanssa.

ABB

Pääomasijoittajaryhmä ostaa osan kansainvälisen monialayrityksen ABB:n öljy- ja kaasuliiketoiminnasta 729 miljoonalla eurolla. Ostaja on pääomasijoitusyhtiö 3i Group yhdessä Candoverin ja JPMorgan Partnersin kanssa. Kauppaan kuuluu lisäksi vuoden 2004 tulokseen sidottu mahdollinen, enintään 39 miljoonan euron jälkikauppahinta, kerrotaan 3i Finlandin lehdistötiedotteessa.

Pois myydään ABB Vetco Gray, mukaan lukien ABB:n öljy- ja kaasuliiketoiminta Brasiliassa, sekä ABB Offshore Systems. Niihin kuuluvat ABB:n kansainväliset öljyn- ja kaasunjalostustoiminnat. Uusi yhtiö Vetco International toimittaa palveluja ja huipputeknisiä tuotteita öljykentille ympäri maailmaa. Sen asiakkaita ovat kaikki suurimmat kansainväliset ja kansalliset öljy-yhtiöt sekä riippumattomat öljyntuottajat ympäri maailman.

ABB:n pääpaikka on Sveitsi. Toimintaa sillä on noin sadassa maassa ja työntekijöitä 120000. Suomessa ABB:llä ei ole öljy- ja kaasuliiketoimintaa, vaan se on keskittynyt sähkövoima- ja automaatioteknologiaan. Toimipisteet ovat Helsingissä ja Vaasassa.


(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.