Mainos

Huumepoliisilla salainen konttori "Pasilan mutkassa"

Jari Aarnion puolustuksen mukaan Aarnio ei johtanut huumeliigaa, vaan tutki sellaista. Puolustuksen kirjallisessa vastauksessa valotetaan huumepoliisin salaista toimintaa. Huumepoliisilla oli salainen konttori ns. "Pasilan mutkassa".

Syyttäjän mukaan Jari Aarnio oli ns. Pasilan mies. Aarnion mukaan tällaista Pasilan miestä ei ole ollut olemassakaan.

Krp vakuuttui Pasilan miehestä, kun se tutki hasiksen salakuljetusta Hollannista tynnyreissä. Televalvontatiedoista paljastui lukuisia prepaid-liittymiä, jotka usein paikantuivat nimenomaan Pasilaan. Suuri osa syyttäjien todisteista liittyy näihin puhelinten paikannustietoihin, joita on verrattu Aarnion virkakännykän liikkeisiin. Viestien sisältöjä ei ole saatu selville.

Aarnion mukaan prepaidit olivat huumerikosyksikön käytössä.

"Anonyymejä liittymiä tiedottajille"

- Puhelimet paikantuvat yli 80-prosenttisesti Pasilaan. Aarnion kodin läheisyydessä on ollut huumerikosyksikön käytössä ollut ns. piilokonttori, missä puhelimia on säilytetty. Samalla alueella on myös Helsingin poliisilaitos ja parkkialueita, joissa HPL:n autoja on säilytetty.

Puolustuksen mukaan Pasilan miestä ei ole olemassakaan. Lukuisat huumepoliisit ovat käyttäneet puhelimia virkatehtävissä.

Esimaksetut liittymät hankittiin teleliikkeistä ja R-kioskeista käteisellä. Sitä varten oli nostettu rahaa pankkiautomaatista huumepoliisin luottokortilla. Huumepoliisi halusi anonyymejä liittymiä tiedottajien turvallisuuden takia. Yhdellä puhelimella pidettiin aina yhteyttä yhteen tiedottajaan.

Tiedottajat antoivat tärkeää tietoa huumejutuista.

Aarnion puolustus huomauttaa, että Aarnio ei ole puhelimia, liittymiä tai latauslipukkeita ostanut.

Piilokonttori "Pasilan mutkassa"

Puolustuksen mukaan puhelimia oli vuosien saatossa huumepoliisin käytössä varsin paljon, pelkästään vuonna 2011 useita kymmeniä. Liittymiä käytettiin myös seurantalaitteissa.

- Kaikki puhelimet eivät ole tässä jutun tutkinnassa mukana, puolustus huomauttaa.

Puolustuksen mukaan operaatioihin käytettyjä puhelimia säilytettiin pääasiassa piilokonttorissa tai sen välittömässä läheisyydessä autoissa.

Aarnio kävi joskus tutkijoiden pyynnöstä tarkistamassa viestit. - Se on ollut luontevaa, koska Aarnio asui lähimpänä ”Pasilan mutkassa” sijaitsevaa piilokonttoria.

Pasilan mutkalla tarkoitetaan Radiokadun ja Rahakamarinkadun risteystä, jossa Radiokatu tekee tiukan mutkan.

Piilokonttorista luovuttiin toukokuussa 2012. Sen jälkeen puhelimia säilytettiin leasing-rahoituksella hankitussa "operaatioautossa".

Puolustuksen mukaan jotkut tutkijat pyysivät Aarniota pitämään puhelimia mukanaan lyhyitä aikoja lähinnä juhlapyhien ja lomien aikana.

Puolustuksen mukaan kaikki puhelimet olivat siis RHU:n virkakäytössä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.