9 konstia: Näin hämäät flunssaa

Kun flunssakausi vaanii, on aika kiinnittää huomiota omiin tapoihin, ettet altista itseäsi tahallasi armottomille flunssapöpöille.

1. Pese kätesi

Muista hyvä käsihygienia. Saat päivittäin mojovan altistuksen pöpöille, kun vaikkapa nenäänsä pyyhkäisevä kassaneiti ojentaa sinulle seteleitä, koskettelet esimerkiksi kaupassa kortinlukijan numeronäppäimiä, tartut julkisissa kulkuneuvoissa monien käsiparien koskettelemiin pintoihin ja kättelet monia ihmisiä. Pese siis käsiä ahkerasti ja kuivaa huolella.

2. Lepää tarpeeksi

Uupunut ja stressaantunut elimistö on alttiimpi flunssatartunnoille, vastustuskykysi on silloin suorastaan heikoilla. Varaa aikaa 8 tunnin yöunille ja lepää hyvin viikonvaihteessa.

3. Älä koskettele kasvojasi

Onko sinulla tapana hieroa väsyneenä silmiä tai muuten vaan kosketella paljon kasvojasi? Saatat tehdä niin ihan huomaamattasi! Lopeta turha naaman hieroskelu, etten päästä flunssapöpöjä lähelle hengityselimiä ja limakalvoja.

4. Tankkaa vitamiineja ja hyviä ravintoaineita

Älä sorru helppoon roskaruokaan kipeänä, vaan anna kehollesi sen tarvitsemia vitamiineja ja ravintoaineita, jotka palauttavat, korjaavat ja auttavat kehoasi parantumaan. Voit myös lisätä maitohappobakteereja ruokavalioon, ne parantavat vatsaa ja vastustuskykyä.

5. Älä jaa ruokaasi

Flunssakausi on hyvä aika olla itsekäs! Älä siis anna toisten kaivella pöpöisillä käsillään poppareitasi elokuvissa, karkkipussiasi tai muutakaan syötävää. Älä myöskään juo samasta pullosta toisten kanssa.

6. Nesteytä

Kun nestetasapaino on kohdallaan, kroppasi vastustuskyky on paremmassa iskussa taistelemaan pöpöjä vastaan.

7. Harrasta liikuntaa

Liikuntaharjoittelu parantaa vastustuskykyäsi, kun olet fyysisesti paremmassa kunnossa. Nosta sykettä ja liiku säännöllisesti.

8. Siivoa ja pidä koti puhtaana

Pidä töissä ja kotona pinnat puhtaina: kun useammat käsiparit koskettelevat puhelimia, näppäimistöjä ja muita pintoja, bakteerit leviävät esteettä. Käsidesi työpaikoilla on tarkoitettu käytettäväksi.

9. Älä tupakoi ja juo alkoholia

Ne heikentävät vastustuskykyäsi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja