Julkaistu 09.08.2004 06:00(Päivitetty 09.08.2004 12:29)
Kukkakaaligratiini
KukkakaaligratiiniCopyright MTV Oy 2004
2 pientä kukkakaalia
10 uutta perunaa
1 rasia minitomaatteja
vettä
suolaa
hienonnettua persiljaa
juustokastike:
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
0,5 l maitoa
suolaa ja valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
150 g juustoraastetta
Keitä kukkakaali ja perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Lado kasvikset uunivuokaan. Valmista juustokastike. Sulata kattilassa voi ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä jauhoja hetki ja lisää sitten maito. Kuumenna kastike kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon 2/3 juustoraasteesta. Sekoita tasaiseksi ja kaada kastike kasvisten päälle uunivuokaan. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja gratinoi ruoka 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Viimeistele ruoka hienonnetulla persiljalla ennen tarjoilua.