9.8.2004 Kukkakaaligratiini

Kukkakaaligratiini

  • 2 pientä kukkakaalia
  • 10 uutta perunaa
  • 1 rasia minitomaatteja
  • vettä
  • suolaa
  • hienonnettua persiljaa
  • juustokastike:
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 0,5 l maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • ripaus muskottipähkinää
  • 150 g juustoraastetta

Keitä kukkakaali ja perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Lado kasvikset uunivuokaan. Valmista juustokastike. Sulata kattilassa voi ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä jauhoja hetki ja lisää sitten maito. Kuumenna kastike kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon 2/3 juustoraasteesta. Sekoita tasaiseksi ja kaada kastike kasvisten päälle uunivuokaan. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja gratinoi ruoka 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Viimeistele ruoka hienonnetulla persiljalla ennen tarjoilua.

Resepti: Teresa Välimäki / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja