Mainos

9/11-muistojuhla keskellä rakennustyömaata

Yhdysvaltain terroristi-iskujen vuosipäivän muistojuhla joudutaan viettämään kirjaimellisesti rakennustyömaan keskellä.

Juhlallinen seremonia pidetään ylihuomenna New Yorkissa Ground Zeroksi kutsutulla alueella, jossa sijaitsivat iskuissa luhistuneet Word Trade Centerin kaksoistornit.

Itse tornien paikalle on rakennettu 9/11-muistomerkki, joka muodostuu kahdesta vesiputousaltaasta. Altaiden graniittireunuksiin on kaiverrettu kaikkien iskuissa kuolleiden nimet. Muistojuhla on samalla muistomerkin viralliset avajaiset.

Mutta kaikki muu on vielä kesken. Vesiputousaltaiden väliin nouseva lasiseinäinen paviljonki, ja sen alle rakennettava suuri 9/11-museo avataan vasta ensi vuonna.

Senkin jälkeen nosturit ja rakennustelineet reunustavat 6,5 hehtaarin kokoista aluetta vielä pitkään, sillä sen laidoille suunnitelluista pilvenpiirtäjistä on valmistunut vasta yksi.

Aiemmin Vapauden torniksi nimitetty WTC 1 -toimistotalo nousee korkeuksiinsa kerroksen viikkovauhdilla. Siitä on tulossa läntisen pallonpuoliskon korkein rakennus, 541 metriä. Rakenteilla on myös toinen, matalampi toimistotalo. Mutta kahden muun pilvenpiirtäjän perustuksiakaan ei ole vielä kaivettu.

9/11-muistomerkin yhteyteen tulevaan puistoon on tarkoitus istuttaa 400 tammea. Jo nyt sinne on saanut sijansa terroristi-iskuista selviytynyt päärynäpuu.

MTV3 Uutiset lähettää yli neljä tuntia kestävän muistotilaisuuden tilaisuuden suorana netissä. Nettilive alkaa sunnuntaina klo 15.40.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.