8.11.2002 Isänpäivän suklaatorttu ja mangokastike

2 rkl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia tai voita
2 rkl maitoa tai vettä

2 munaa
1/2 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g tummaa Block-suklaata
1/2 dl perunajauhoja
2 tl vanilliinisokeria

1 pussi ( 150 g ) minutblock-suklaata

1. Sekoita keskenään sokeri, siivilöity kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe.
2. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja lopuksi maito.
3. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä irtoreunaisen vuoan kokoiseksi levyksi + reunat ( vuoan halk. 22-24 cm ). Nosta taikinalevy vuokaan ja painele taikinaa myös vuoan reunoille. Voit halutessasi levittää taikinan kädellä painellen vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Anna torttupohjan jähmettyä kylmässä sen aikaa kun valmistat täytteen.
5. Rouhi suklaa veitsellä tai monitoimikoneen leikkuuterällä.
6. Vatkaa munat, sokeri ja tuorejuusto keskenään tasaiseksi.
7. Lisää täyteen joukkoon suklaarouhe, perunajauhot ja vanilliinisokeri. Kaada seos tortun syvennykseen.
8. Pane vuoka pellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa uunin alaririlätasolla noin 30 minuuttia.
9. Anna tortun jäähtyä haaleaksi. Irrota torttu varovasti vuoasta ja siirrä tarjoiluastiaan.
10. Sulata suklaa mikrossa pussin ohjeen mukaan ja pursota jäähtyneen tortun pinnalle koristeeksi suklaaraitoja.
11.Tarjoa tortun kanssa mangokastiketta.

Mangokastike

1 prk ( n. 400 g ) mangoviipaleita sokeriliemessä
1/2 dl vaaleaa siirappia tai sokeria
n. 1/2 tl inkivääriä appelsiinimehua

1. Soseuta mangoviipaleet liemineen.
2. Mausta vaalealla siirapilla ja inkiväärillä.
3. Lisää appelsiinimehua jos kastike on liian sakeaa.

- Toim. Kaarina Roininen

Lue myös:

    Uusimmat