Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

8.11.2002 Isänpäivän suklaatorttu ja mangokastike

Suklaatorttu ja mangokastike
Suklaatorttu ja mangokastikeCopyright MTV Oy 2002
Julkaistu 12.11.2002 10:59

2 rkl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia tai voita
2 rkl maitoa tai vettä

2 munaa
1/2 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g tummaa Block-suklaata
1/2 dl perunajauhoja
2 tl vanilliinisokeria

1 pussi ( 150 g ) minutblock-suklaata

1. Sekoita keskenään sokeri, siivilöity kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe.
2. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja lopuksi maito.
3. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä irtoreunaisen vuoan kokoiseksi levyksi + reunat ( vuoan halk. 22-24 cm ). Nosta taikinalevy vuokaan ja painele taikinaa myös vuoan reunoille. Voit halutessasi levittää taikinan kädellä painellen vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Anna torttupohjan jähmettyä kylmässä sen aikaa kun valmistat täytteen.
5. Rouhi suklaa veitsellä tai monitoimikoneen leikkuuterällä.
6. Vatkaa munat, sokeri ja tuorejuusto keskenään tasaiseksi.
7. Lisää täyteen joukkoon suklaarouhe, perunajauhot ja vanilliinisokeri. Kaada seos tortun syvennykseen.
8. Pane vuoka pellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa uunin alaririlätasolla noin 30 minuuttia.
9. Anna tortun jäähtyä haaleaksi. Irrota torttu varovasti vuoasta ja siirrä tarjoiluastiaan.
10. Sulata suklaa mikrossa pussin ohjeen mukaan ja pursota jäähtyneen tortun pinnalle koristeeksi suklaaraitoja. 11.Tarjoa tortun kanssa mangokastiketta.


Mangokastike

1 prk ( n. 400 g ) mangoviipaleita sokeriliemessä
1/2 dl vaaleaa siirappia tai sokeria
n. 1/2 tl inkivääriä appelsiinimehua

1. Soseuta mangoviipaleet liemineen.
2. Mausta vaalealla siirapilla ja inkiväärillä.
3. Lisää appelsiinimehua jos kastike on liian sakeaa.

- Toim. Kaarina Roininen

Lisää aiheesta:

Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut" Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiäRavintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä" Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivääNyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:21
    Perhe

    Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"

  • Eilen16:55
    Moottorikelkat

    Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut"

  • Eilen14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • Eilen11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • Eilen09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää