79 vuotta sitten Julio ja Waldramina karkasivat vihille – nyt isoisoisovanhemmat tekivät ennätyksen maailman vanhimpana avioparina

Huimat 79 vuotta naimissa ollut pari pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan, sillä he ovat maailman vanhin aviopari. Asiasta kertoo uutistoimisto AP.

Ecuadorilaiset Julio Mora, 110, ja Waldramina Quinteros, 104, menivät salaa naimisiin eräänä helmikuun päivänä vuonna 1941. Vihille karanneet eivät kertoneet aikeistaan, sillä kummankaan vanhemmat eivät hyväksyneet liittoa. 

Julio ja Waldramina kuitenkin tiesivät, mitä tekevät. Avioliitto on kestänyt tähän päivään asti. Heillä on neljä elossa olevaa lasta, 11 lastenlasta, 21 lastenlastenlasta ja yksi lapsenlapsenlapsenlapsi. 

Julion ja Waldraminan saavutuksesta on uutisoitu maailmanlaajuisesti. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Tyttären mukaan yli satavuotiaat vanhemmat ikävöivät koronapandemian peruuttamia suuria perhekokoontumisia. Nyt juhlille olisikin syytä, sillä ensi vuonna platinahäitään viettävät Julio ja Waldramina pääsivät Guinnessin ennätystenkirjaan maailman vanhimpana avioparina. Heidän yhteenlaskettu ikänsä on 215 vuotta.

Aiemmin vanhimman yhdessä olleen parin, amerikkalaisten Charlotte ja John Hendersonin, yhteenlaskettu ikä oli 212 vuotta ja 52 päivää. 

Yksinkertaiset arkirutiinit

Toistaiseksi ikänsä puolesta ilmiselvästi koronaviruksen riskiryhmään kuuluva pari joutuu juhlimaan asiaa keskenään.

Tyttären mukaan vanhemmat ovat edelleen selväjärkisiä ja terveitä, joskaan eivät yhtä vetreitä kuin aiemmin. Heidän arkirutiininsa ovat yksinkertaiset. Julio pitää television katsomisesta ja maidon juomisesta, Waldramina puolestaan jälkiruoista ja sanomalehden lukemisesta aamuisin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: AP, Fox News

Lue myös:

    Uusimmat