7-vuotias koronapotilas ollut hoidossa Seinäjoen keskussairaalassa – alueella rikottu tartuntaennätyksiä

Koronarokotteen ykkösannoksia annettu kiihtyvään tahtiin –"Todennäköisesti koronapassilla on tässä tekoa" 0:50
Video: Koronarokotteen ykkösannoksia annettu kiihtyvään tahtiin – "Todennäköisesti koronapassilla on tässä tekoa"

Seinäjoen keskussairaalassa on ollut hoidossa seitsemänvuotias koronapotilas.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti maanantaina, että alueella on erikoissairaanhoidossa kahdeksan koronapotilasta, joiden ikähaarukka on 7–92 vuotta.

– Eipä taida enää olla, tänään ikähaarukka voi olla jo ihan toinen, kertoo Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkäri Elina Kärnä MTV Uutisille. 

Asiasta aiemmin uutisoi muun muassa Ilta-Sanomat.

Kokonaisuudessaan erikoissairaanhoidossa on alueella kahdeksan koronapotilasta, ja terveyskeskuksen vuodeosastolla kuusi potilasta.

Lokakuun aikana Etelä-Pohjanmaalla erikoissairaanhoidon vuodeosastolla olleista yli 60 prosenttia oli täysin rokottamattomia.

Alueella on rikottu myös tartuntaennätyksiä. Lokakuussa todettiin yhteensä 579 koronatartuntaa, joka on suurin kuukausikohtainen luku koko pandemian aikana.

– Tilanne on ilmaantuvuuden suhteen heikompi kuin koskaan. Sairaalahoidon kuormituksessa suunta näyttää kuitenkin laskevalta, Kärnä kertoo.

Kärnän mukaan tautia on ollut nyt enemmän nuorilla, mikä selittää sitä, ettei ilmaantuvuuden nousu näy sairaalahoidossa.  

Etelä-Pohjanmaalla täyden rokotussarjan on saanut 71,8 prosenttia koko väestöstä.

– Tämä on rokottamattomien epidemia. Meillä rokotuskattavuus on maan alhaisimpia, niin tartuntoja enimmäkseen rokottamattomilla ilmaantuu, Kärnä sanoo. 

Juttua täydennetty Kärnän kommenteilla 2.11.2021 klo 16.08. Korjattu sitä, ettei seitsenvuotias välttämättä enää ole sairaalassa. 

Lue myös:

    Uusimmat