Mainos

7 päivää -lehden juttu Vesa Keskisestä toi sakkoja

7 päivää -lehden päätoimittaja ja toimittaja ovat saaneet sakkoja kauppias Vesa Keskiseen ja erääseen naiseen kohdistuneesta törkeästä kunnianloukkauksesta. Lehden jutussa väitettiin kesällä 2005, että Keskinen olisi pettänyt silloista naisystäväänsä kyseisen naisen kanssa.

Helsingin käräjäoikeus katsoi, että lehti esitti Keskisestä ja naisesta valheellisen vihjauksen. Artikkelin sävy oli ivallinen, ja siinä tehtiin uutinen lähinnä Keskisen salarakkaaksi leimatun naisen ihonväristä.

Keskinen kertoi oikeudessa, että hän ja nainen olivat pitkäaikaisia ystäviä. Nainen kertoi kärsineensä paljon leimautumisesta salarakkaaksi ja joutuneensa esimerkiksi jättämään myyjän työnsä tapauksen takia.

Oikeus määräsi lehden, päätoimittajan ja toimittajan maksamaan naiselle yhteensä 4000 euroa ja Keskiselle 1000 euroa kärsimyskorvauksia. Lisäksi Keskisestä kirjoittanut toimittaja joutuu maksamaan 60 päiväsakkoa eli 2100 euroa.

Lehden päätoimittaja Eeva Helena Jokitaipale ja lehden toinen toimittaja tuomittiin samassa yhteydessä myös toisesta artikkelista, jossa oikeus katsoi lehden loukanneen henkirikoksista epäillyn miehen kunniaa. Miehen väitettiin olleen henkirikoksen uhrien rakastaja ja etsineen elättäjää vanhemmista herrasmiehistä.

Käräjäoikeus määräsi Jokitaipaleen maksamaan molemmista jutuista, törkeästä kunnianloukkauksesta ja kunnianloukkauksesta yhteensä 70 päiväsakkoa eli 7490 euroa. Toisen jutun toimittajan maksettavaksi tulee 30 päiväsakkoa eli 1170 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.