7.4.2004 Pääsiäispullat ja aprikoosi-rusinakompotti

Pääsiäispullat

Pääsiäispullat (8-10 kpl)

  • 1 dl maitoa
  • 1/2 pkt hiivaa
  • 1/2 voisulaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 3 ½-4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 vaniljatanko
  • 1 tl sahramia

Mittaa kattilaan maito, sahrami ja vaniljatanko ja kiehauta. Anna maidon jäähtyä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää loput raaka-aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä n.10 minuuttia. Pyöritä taikinasta pullia ja anna niiden kohota vielä pellillä n. 5 minuuttia. Voitele pullat halutessasi munamaito seoksella. Paista 180 asteessa n. 10 minuuttia, pullien koosta riippuen.

Rahkatäyte

  • 1 prk maitorahkaa
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 dl kuohukermaa vaahdoksi vatkattuna
  • ½ dl tomusokeria

Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Halkaise pääsiäispullat ja täytä ne rahkatäyttellä.

Aprikoosi-rusinakompotti

  • 1 dl kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl rusinoita
  • 1 omena
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • sitruunamehua maun mukaan

Kuori omena ja leikkaa kaikki hedelmät pieniksi kuutioksi. Kiehauta sokeri, sitruunamehu ja vesi kattilassa. Lisää joukkoon hedelmät ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes hedelmät pehmenevät.

Resepti: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat