7.10.2002 Luomulasagne

n. 300 g luomulasagnelevyä

450-500 g luomujauhelihaa
1 luomusipuli
2 luomuvalkosipulinkynttä
2 luomuporkkanaa
2 rkl luomuöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (400 g ) luomutomaattimurskaa
2-3 dl vettä
1 luomulihaliemikuutio
1 tl kuivattua luomubasilikaa tai oreganoa
luomumustapippuria
(suolaa)

50 g luomuvoita
1 dl luomuvehnäjauhoja
1 l luomukevytmaitoa
3-4 dl luomujuustoa raasteena
1 tl jauhettua muskottipähkinää
suolaa
luomuvalko- tai mustapippuria
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit, raasta porkkanat karkeaksi.
2. Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista jauheliha siinä. Lisää sipuli, valkosipuli, porkkanaraaste ja tomaattipyree. Kypsennä kasviksia sekoitellen ja lisää hetken kuluttua tomaattimurska, vesi, lihaliemikuutio, kuivatut yrtit ja pippuri. Hauduta kastiketta hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi hieman sokeria pehmentämään tomaatin kirpeyttä sekä tarvittaessa suolaa.
3. Kiehauta voi ja jauhot (pinnoitetussa) kattilassa juustokastiketta varten. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Kuumenna ja sekoita, kunnes kastike sakenee ja kiehahtaa. Sulata juustoraaste kastikkeeseen muutamassa erässä. Mausta kastike, muskottipähkinällä, pippurilla ja suolalla.
4. Levitä kerros juustokastiketta voidellun lasagnevuoan pohjalle. Pane sen päälle lasagnelevyjä, jauhelihaseosta ja juustokastiketta. Toista sama. Levitä viimeisten levyjen päälle juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
5. Kypsennä lasagnea 175-200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä vähintään 10 minuuttia ennen tarjoilua.

- Toim. Sonja Blåberg ja Kaisa Torkkeli

Lue myös:

    Uusimmat