6.3. Täytetyt silakkarullat ja

Silakkarullat

  • 1 kg silakkafileitä
  • suolaa ja valkopippuria
  • Täyte:
  • 2-3 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • nippu tuoretta tilliä
  • tilkka sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita tai öljyä

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne kevyesti pannulla ja jäähdytä. Sekoita sipulien joukkoon hienonnettu tilli ja tilkka sitruunamehua. Levitä silakkafileet työlaudalle ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi fileille täytettä ja kääri fileet tiukoiksi rulliksi. Nostele rullat uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Perunamurska

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • nokare voita
  • suolaa
  • muskottipähkinää
  • 2 rkl ryytisinappia

Keitä kuoritut perunat kypsiksi, kaada vesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi. Laita kattilaan nokare voita, ripaus suolaa ja muskottipähkinää sekä ryytisinappi. Murskaa perunat mausteiden kera puukauhalla. Tarjoa silakkarullien kera.

Reseptit: Stefan Wallin ja Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat