Mainos

54 vuotta kestänyt valtakausi päättyi: Volvo ei ole enää Ruotsin suosituin auto

Volvon perinteinen ylivoima-asema päättyi viime vuonna Ruotsissa, kun myydyimmäksi henkilöautomalliksi nousi Volkswagen Golf. 

Volvo hävisi ykkössijan viimeksi vuonna 1962, jolloin Ruotsin suosituin auto oli Volkswagen Beetle eli suomalaisittain Kupla.

Autokauppa oli viime vuonna ennätysvilkasta Ruotsissa, mutta tänä vuonna alalle odotetaan hitaampaa tahtia, ennakoi etujärjestö Bil Sweden.

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin 350 000, mikä oli lähes kahdeksan prosenttia edellisvuotta enemmän. Pitkän aikavälin keskiarvo on 265 000 autoa vuodessa.

Volkswagenin suosikkimalli valtasi lähes kuusi prosenttia markkinoista. Kolme seuraavaksi suosituinta mallia olivat Volvoja: listalle nousivat V70 ja sen seuraajamalli S/V90, S/V60 ja XC60.

Bil Sweden ennustaa, että Ruotsissa rekisteröidään tänä vuonna noin 18 000 ekoautoa, joiden hiilidioksidipäästöt jäävät alle 50 gramman kilometriltä. 

Maahanmuuttokin näkyy Ruotsin automarkkinoilla. Bil Swedenin toimitusjohtaja Bertil Moldénin mukaan maahanmuuttajista on muodostunut uutta asiakaskuntaa käytetyille autoille.

***

0:42

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.