5 viherkasvia tumpeloille – kestävät huonoakin hoitoa!

Unohtelevaisten viherpeukaloiden käsissä moni viherkasvi kokee nopean kuoleman. Viherkasveissa on kuitenkin eroja. Sitkeimmät kasveista kestävät myös huonoa hoitoa.

Jos viherpeukaloa kutkuttaa, mutta haaveilet silti kasveista, kokeile näitä vaihtoehtoja!

Anopinkieli

Anopinkieli on sitkeä ja kiitollinen kasvi, joka pärjää ilman vettä jopa viikkojen ajan. Siksi kasvi sopii hyvin unohtelijalle, joka ei aina muista hoitaa kasvejaan. Anopinkieli kestää myös jonkin verran sekä kuumaa paahdetta että viileää ilmaa. Anopinkieli ei vaadi edes aurinkoa, se pärjää varjoisassa ja melko hämärässäkin paikassa.

Viirivehka

Viirivehka kukkii kauniisti ja runsaasti. Viirivehka ei vaadi paljon valoa eikä vettäkään liian usein. Kasvi myös puhdistaa ilmaa tehokkaasti.

Laikkuvehka

Laikkuvehkan lehtien ulkonäkö vaihtelee rajusti, ja kasvista on helppo löytää hyvinkin näyttäviä versioita. Laikkuvehka kertoo vedentarpeesta näyttävästi nuupahtamalla, joten kasvin jano ei pääse menemään huolimattomaltakaan viherpeukalolta ohi. Laikkuvehka tarvitsee vettä vain muutamien viikkojen välein, ja se viihtyy puolivarjoisalla paikalla. 

Kumiviikuna

Kumiviikuna on helppohoitoinen ja sopeutuvainen huonekasvi. Pintamulta saa kuivahtaa kastelujen välissä, mutta kokonaan multa ei saisi päästä kuivumaan. 

Kultaköynnös

Kultaköynnös on köynnöstävä huonekasvi, joka puhdistaa sisäilmaa. Kasvi on hyvin kestävä, ja sitä käytetään paljon julkisissa tiloissa. 

Lähde: Real Simple

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja