5.7. Ahventa grillistä

Ahvenpaketit

  • 500 g ahvenfileitä
  • 3 porkkanaa
  • 100 g vihreitä papuja
  • 2 uutta sipulia
  • 1 paprika
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 sitruuna
  • voita
  • tilliä
  • 1 kg uusia perunoita
  • alumiinifoliota

Leikkaa kasvikset suikaleiksi ja ahvenfileet pitkittäin kahtia. Revi foliosta neliöitä ja voitele voilla. Lado kasviksista ja kalasta paketteja ja mausta suolalla, pippurilla ja leikatulla tillillä. Purista kalojen päälle vähän sitruunamehua ja sulje paketit. Paista nyyttejä kuumalla grillillä vajaa kymmenen minuuttia. Tee kastikkeeksi voisulaa, jossa on mausteena runsaasti tilliä ja hiukan sitruunan mehua. Keitä lisäkkeeksi uusia perunoita ja tarjoa tillivoisulan kanssa.

Salvia-ahvenpihvit, pekoniperunoita ja puolukkakastiketta

  • 500 g ahvenfileitä
  • 1 nippu salviaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 700 g perunoita (jauhoisia)
  • 2 pkt pekonia
  • 1 dl pestoa
  • ½ dl puolukoita
  • 2 dl ruokakermaa
  • 50 g voita

Aseta ahvenfilee laudalle, ripottele sen pintaan suolaa ja pippuria. Revi salviasta kokonaisia lehtiä ja laita fileen päälle.Peitä ensimmäinen filee toisella ja sivele vielä pintaan hiukan oliiviöljyä ennen grillausta. Grillaa kalat kuumalla grillillä nopeasti kypsiksi. Leikkaa perunat pitkittäin halki ja mausta perunat pestokastikkeella. Kietaise pekoniviipale palojen ympäri. Käytä nopeasti kypsyviä, jauhoisia perunoita, kuten puikulaa tai rosamundaa. Grillaa perunat välillä käännellen kypsiksi. Kiehauta kattilan pohjalla tilkka vettä ja pehmennä puolukat siinä. Lisää kerma ja kiehauta taas. Vatkaa kastikkeen joukkoon reilusti voita. Kun kaikki voi on sulanut ja kastike sileää, ota se pois hellalta. Jos kastike on liian hapanta, makeuta ripauksella sokeria.

Lue myös:

    Uusimmat