4 keinoa – näin taikina ei tartu sormiin

Sormiin tarttuva taikina on jokaiselle kotileipurille varmasti tuttu juttu. Näillä neljällä keinolla teet taikinan leipomisesta mukavampaa!

1. Kastele kätesi kylmällä vedellä. Tämä on helppo ja tehokas metodi. Pidä kätesi kosteana koko taikinan käsittelyn ajan. Mitä lämpimämmäksi ja kuivemmaksi kätesi muuttuvat, sitä enemmän taikina tarttuu käsiisi.

2. Kun vaivaat taikinaa, kasta kätesi jauhojen sijaan oliiviöljyyn. Näin taikina ei tartu käsiin. Kädet voi tosin olla hieman hankalampaa pestä oliiviöljystä.

3. Perinteinen tapa on pitää taikina tarttumattomana jauhojen avulla. Pidä siis kätesi jauhoisina vaivauksen ajan.

4. Käytä siivouskäyttöön tarkoitettuja kertakäyttöisiä kumihanskoja. Tämä ei ole kaikista ekologisin tapa, mutta pitää taatusti kätesi puhtaana ja taikinan tarttumattomana.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat