Tofutäytteiset salaatinlehtikääryleet


Kastike:
Irrota salaatista lehtiä varoen ja ryöppää ne tarvittaessa pehmeiksi kiehuvassa vedessä. Leikkaa tofu ja sipuli hyvin pieniksi paloiksi ja sekoita keskenään. Lisää kananmuna, leikattua tuoretta yrttiä, valkosipulia, juustokuminaa ja suolaa. Nostele tofumassaa keskelle salaatinlehtiä ja käännä lehti sen jälkeen kiinni nyytiksi. Sivele kääryleiden pintaan öljyä ja grillaa ne välillä käännellen kypsiksi.
Tee kääryleille kylmä kastike maustamalla inkiväärisiirapin ja oliiviöljyn seosta aivan pienellä lorauksella etikkaa ja parilla tipalla tabascoa tai muutamalla chilimurusella. Jos inkiväärisiirappia ei ole saatavilla, käytä vaikkapa vaahtera- tai vaaleaa siirappia.

Lisäksi:
Kuutioi leipäviipaleet ja paista ne öljyssä rapeiksi. Voit maustaa kuutioita miedosti valkosipulilla ja suolalla. Leikkaa anjovis ja valkosipulinkynnet niin pieneksi hakkeeksi kuin mahdollista ja sekoita majoneesin joukkoon. Ohenna kastiketta mehulla ja mausta vielä tarpeen mukaan anjoviksen liemellä.
Revi salaatinlehdet suureen kulhoon kohtuullisen suurina paloina ja sekoita puolet kastikkeesta siihen. Nosta kulhoon kourallinen salaattipohjaa ja sen päälle nimen antava aines paistettuna ja suikaloituna. Aseta salaatin päälle vielä runsaasti leipäkrutonkeja ja puolikkaita kirsikkatomaatteja. Koristele parmesaanilastuilla.
Reseptit: Sami Garam