4.5.2004 Porsaankyljykset ja kurkku-hillosipulisalaatti
Julkaistu 04.05.2004 06:00(Päivitetty 04.05.2004 11:22)
Possunkyljykset, ohraa ja kurkku- hillosipulisalaattiCopyright MTV Oy 2004
Porsaankyljykset (4 annosta)
4 porsaankyljystä
200 g herkkusieniä
2 porkkanaa
tuoretta rosmariinia
n. 1/2 l lihalientä
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl dijon- sinappia
suolaa ja valkopippuria
Ohrasuurimoita lisukkeeksi
Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja paista siinä suolalla, pippurilla sekä dijon-sinapilla maustetut kyljykset, puolikkaat sienet ja viipaloidut porkkanat. Nosta kyljykset uunivuokaan ja kaada päälle porkkanat, sienet ja reilusti tuoretta rosmariinia. Kaada vuokaan kiehautettu lihaliemi sekä etikka ja paista 130 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Tarjoile kyljykset keitetyn ohran kera.
Kurkku- hillosipulisalaatti (4 annosta)
1 kuorittu kurkku
100 g hillosipuleita
1 ruukku ruohosipulia
1 tl hunajaa
suolaa
Viipaloi kurkku ja puolita hillosipulit. Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli sekä hunaja ja mausta salaatti halutessasi suolalla.