4.5.2004 Porsaankyljykset ja kurkku-hillosipulisalaatti

Possunkyljykset, ohraa ja kurkku- hillosipulisalaatti

Porsaankyljykset (4 annosta)

  • 4 porsaankyljystä
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 porkkanaa
  • tuoretta rosmariinia
  • n. 1/2 l lihalientä
  • 1-2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl dijon- sinappia
  • suolaa ja valkopippuria
  • Ohrasuurimoita lisukkeeksi

Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja paista siinä suolalla, pippurilla sekä dijon-sinapilla maustetut kyljykset, puolikkaat sienet ja viipaloidut porkkanat. Nosta kyljykset uunivuokaan ja kaada päälle porkkanat, sienet ja reilusti tuoretta rosmariinia. Kaada vuokaan kiehautettu lihaliemi sekä etikka ja paista 130 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Tarjoile kyljykset keitetyn ohran kera.

Kurkku- hillosipulisalaatti (4 annosta)

  • 1 kuorittu kurkku
  • 100 g hillosipuleita
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa

Viipaloi kurkku ja puolita hillosipulit. Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli sekä hunaja ja mausta salaatti halutessasi suolalla.

Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat