4.12. Tomaatti-ricottacannelonit ja rahkamunkit

Tomaatti-ricottacannelonit

  • 1 paketti canneloneja tai tuorepastaa
  • 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 200 g ricottajuustoa
  • 1 ruukku basilikaa
  • Tomaattikastike:
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tilkka öljyä
  • muutama basilikan lehti
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • juustoraastetta (esim. parmesaani)

Valmista ensin tomaattikastike. Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi kattilassa öljytilkassa. Lisää sekaan tomaattimurska, hienonnetut basilikan lehdet, balsamiviinietikka ja sokeri. Kiehauta ja hauduta n. 10 minuuttia. Soseuta kastike halutessasi tasaiseksi sauvasekoittimella ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja basilika veitsellä ja sekoita ne ricottan joukkoon. Notkista seosta aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Täytä cannelonit ricottaseoksella ja lado ne kevyesti voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle tomaattikastike ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia niin, että cannellonit pehmenevät. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Rahkamunkit

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 dl maitoa
  • 200 g maitorahkaa
  • 2 munaa

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito, rahka sekä kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi. Ota kahden lusikan avulla taikinasta pieniä nokareita ja tipauta ne kuumaan öljyyn (180c). Paista munkit kullanruskeiksi, noin 2-3 min. Sokeroi lämpiminä ja tarjoa mahdollisimman tuoreina.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat