35 sekuntia maaliin tarvinneen Joel Pohjanpalon tilasto hämmentää – tehokkuus Bundesliigassa aivan omaa luokkaansa

Joel Pohjanpalon debyytti Union Berlinin riveissä oli tehokas. 26-vuotias suomalaishyökkääjä ehti olla kentällä voi 35 sekuntia ennen kuin maalasi ensimmäistä kertaa uudessa lainaseurassaan.

Vaihdosta kentälle tullut Pohjanpalo sai heti ensimmäisessä hyökkäyksessä keskityspallon jalkoihinsa vastustajan Mainzin rangaistusalueella. Epäonnistunut vetoyritys vasemmalla jalalla muuttui harhautukseksi, ja uusi yritys oikealla painuikin jo verkon perukoille.

Pohjanpalon maali vei Unionin 4–0-johtoon ja jäi pelin viimeiseksi.

Pohjanpalon sopeutumista Itä-Berliinin sykkeeseen voi kuvailla nopeaksi. Leverkusenista lainattu hyökkääjä muutti Düsseldorfista pääkaupunkiin vasta tiistaina ja harjoitteli uuden joukkueensa kanssa ensimmäisen kerran keskiviikkona.

– Nämä viime päivät ovat olleet hulluja. Muutin tiistaina ja aloitin treenaamisen keskiviikkona. Minulla oli kahdet harjoitukset alla ja sitten menin suoraan pelaamaan. Tietenkin oli paras tapa tulla sisään tällä tavalla, mutta olin erittäin tyytyväinen siihen, miten pelasimme, Pohjanpalo totesi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Maalin myötä Pohjanpalon tilastot Saksan pääsarjatasolla Bundesliigassa kaunistuivat entisestään. Nyt 21 ottelussa on syntynyt yhteensä kahdeksan maalia.

Peliaikaan suhteutettuna HJK-kasvatti on ollut suorastaan hämmentävän tehokas ylimmällä sarjatasolla. Yhteensä 324 minuutin peliajalla verkko on heilunut keskimäärin 40 peliminuutin välein.

Otanta Bundesliigassa on toki pieni. 2. Bundesliigassa 91 ottelussa 27 maalia iskenyt Pohjanpalo on osunut keskimäärin 193 minuutin välein.

Pohjanpalo ei ehdi juurtua Berliiniin kovinkaan pitkäksi aikaa, sillä hän liittyy Suomen maajoukkueen matkaan. Huuhkajat pelaa maaottelun ensi keskiviikkona vieraissa Puolaa vastaan, sitten Kansojen liigassa Bulgariaa ja Irlantia vastaan kotonaan Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja