30.6. Mansikat

Liekitetyt chilimansikat tortillalastujen kera

  • ½ l mansikoita
  • 1/4 tuoretta chiliä
  • 4 cl mansikkalikööriä (tai muuta marjalikööriä)
  • 2 rkl voita
  • 4 tortillaa
  • sokeria
  • öljyä

Leikkaa mansikat pitkittäin halki ja kuumenna pannu.

Leikkaa chili pieniksi paloiksi.

Sulata pannulla voita ja tiputtele mansikoita kuumenemaan.

Kun mansikat ovat kuumia, kaada likööriä niiden päälle ja sytytä palamaan. Varo leimahtavaa liekkiä.

Kun liekki on sammunut, mausta mansikat miedosti chilillä.

Lämmitä öljyä pannulla ja paista pitkulaisiksi kolmioiksi leikatut tortillat rapeiksi. Ripottele näiden lastujen pinnalle runsaasti sokeria ja tarjoa mansikoiden kanssa

Mansikkaohukaiset

  • ½ l mansikoita
  • ½ l maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • voita, öljyä tai margariinia

Tee normaali, kevyesti makeutettu ja vaniljasokerilla maustettu lettutaikina ja anna sen turvota vähintään puoli tuntia viileässä.

Viipaloi mansikat puolen sentin paksuisiksi siivuiksi ja ripottele pinnalle hiukan sokeria.

Kuumenna pannu ja siinä voita, öljyä, margariinia tai juoksevaa paistorasvaa.

Asettele mansikoita pannulle ja kaada päälle lettutaikinaa pyöreään muotoon.

Kun taikina alkaa hyytyä, käännnä lettu ja taittele se sitten neljään osaan.

Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön, vaahterasiirapin tai kermavaahdon kanssa.

Reseptit: Sami Garam

Lue myös:

    Uusimmat