3 ruokalajia tofusta

Välimeren torni

  • 1 pkt marinoitua tofua
  • 4 isoa tomaattia
  • 2 rkl kapriksia
  • 10-20 kivetöntä vihreää oliivia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa

Leikkaa tofu ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna oliivit ja sekoita kapristen kanssa. Kasaa aineksista neljä tornia asettamalla alimmaiseksi tofuviipale, ripottele päälle oliivi-kaprisseosta, pari basilikan lehteä ja nosta lopuksi päälle tomaattiviipale. Toista toinen samanlainen kerros ja jos aineksia riittää vielä kolmaskin. Pirskottele päälle oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa ja merisuolaa. Koristele basilikalla. Tarjoa paahdetun leivän kanssa.

Mafioson koti-ikävä

  • 8 lasagnelevyä
  • 2 tl suolaa keitin veteen
  • täyte:
  • 1 pkt marinoitua tofua
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 2 rkl tuoretta persiljaa
  • 2 rkl tuoretta oreganoa
  • 2 rkl tuoretta basilikaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl hienoa merisuolaa
  • 2 tl mustapippurirouhetta
  • 25 g margariinia vuoan voitelemiseen
  • ja cannellonien päälle
  • kastike:
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 tl hienoa merisuolaa
  • ½ kg kypsiä tomaatteja
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl tuoretta basilikaa

Keitä lasagnelevyt kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja nosta ne nopeasti kylmään veteen jäähtymään.Valmista täyte. Murskaa tofu haarukalla hienoksi. Silppua yrtit ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Nosta täytettä lasagnelevyille, rullaa ne ja nostele voideltuun uunivuokaan vieriviereen. Voitele cannellonien pinta sulatetulla margariinilla. Paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Valmista sillä aikaa kastike. Hienonna valkosipulit ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös basilika. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipuli pehmeäksi miedolla lämmöllä. Lisää tomaatit, mustapippuri ja sokeri. Anna kiehua n 10 minuuttia. Lisää lopuksi basilika. Kaada kastike kuumien cannellonien päälle.

Kinuskikastiketta ja karpaloita

  • 2 dl raakaruokosokeria
  • 100 g margariinia
  • 1 dl pehmeää tofua
  • 2 rkl maissisuurustetta
  • 2-3 rkl vettä
  • n. 200 g pakaste karpaloita

Mitta kattilaan sokeri ja margariini. Kuumenna niin että ainekset sulavat ja sekoittuvat keskenään. Sekoita hyvin koko ajan ettei sokeri pala kiinni kattilan pohjaan. Lisää sitten pehmeä tofu sauvasekoittimella sekoittaen. Kiehauta kastike. Sekoita kupissa maissisuuruste ja vesi. Kaada seos ohuena nauhana kastikkeen joukkoon koko ajan hyvin vispaten. Kiehauta. Tarjoile jäisien karpaloiden kera.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat