29.10. Feta-oliivipasta ja kierrepullat

Feta-oliivipasta

  • 400 g pennepastaa
  • 150 g fetajuustoa
  • 10 oliivia siivutettuna
  • 0,5 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 1 punasipuli
  • 1 dl yrttiöljyä (katso resepti alta)

Keitä pasta al denteksi. Kuullota kattilassa kesäkurpitsa, paprika sekä punasipuli suikaleet ja lisää pehmentyneisiin kasviksiin myös oliivi siivut. Lisää joukkoon keitetty ja valutettu pasta, yrttiöljy sekä fetajuusto kuutiot. Sekoita pasta hyvin ja nauti tuoreen leivän kanssa.

Yrttiöljy

  • 0,5 pnt basilikaa
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa

Sekoita aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja käytä pastaan.

Omena-manteli kierrepullat

  • 1 pkt pakaste pullataikinalevyjä
  • 2 dl omenahilloa / omenamarmeladia
  • 2 dl mantelirouhetta tai lastuja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl raesokeria

Laita pullataikinalevyt leivinpaperin päälle pellille ja peitä ne leivinliinalla. Anna levyjen kohota paksuudeltaan kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Levitä taikinalevyille ohut kerros notkistettua hilloa niin, että se peittää levyt kokonaan. Ripottele pinnalle mantelirouhetta tai -lastuja. Kääri levyt kapeammasta reunasta venyttäen tiukalle rullalle. Nipistä jokaisen rullan saumakohta kiinni ja jätä se rullan alle. Leikkaa jokainen rulla 2-3 viipaleeksi. Laita viipaleet leikkauspinta ylöspäin paperisiin muotteihin. Peitä pullat ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa n. 30 min. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja / tai mantelirouhetta tai -lastuja. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat