Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

29.10. Feta-oliivipasta ja kierrepullat

Julkaistu 29.10.2007 00:00

Feta-oliivipasta

  • 400 g pennepastaa
  • 150 g fetajuustoa
  • 10 oliivia siivutettuna
  • 0,5 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 1 punasipuli
  • 1 dl yrttiöljyä (katso resepti alta)

Keitä pasta al denteksi. Kuullota kattilassa kesäkurpitsa, paprika sekä punasipuli suikaleet ja lisää pehmentyneisiin kasviksiin myös oliivi siivut. Lisää joukkoon keitetty ja valutettu pasta, yrttiöljy sekä fetajuusto kuutiot. Sekoita pasta hyvin ja nauti tuoreen leivän kanssa.

Yrttiöljy

  • 0,5 pnt basilikaa
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa

Sekoita aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja käytä pastaan.

Omena-manteli kierrepullat

  • 1 pkt pakaste pull
ataikinalevyjä
  • 2 dl omenahilloa / omenamarmeladia
  • 2 dl mantelirouhetta tai lastuja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl raesokeria
  • Laita pullataikinalevyt leivinpaperin päälle pellille ja peitä ne leivinliinalla. Anna levyjen kohota paksuudeltaan kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Levitä taikinalevyille ohut kerros notkistettua hilloa niin, että se peittää levyt kokonaan. Ripottele pinnalle mantelirouhetta tai -lastuja. Kääri levyt kapeammasta reunasta venyttäen tiukalle rullalle. Nipistä jokaisen rullan saumakohta kiinni ja jätä se rullan alle. Leikkaa jokainen rulla 2-3 viipaleeksi. Laita viipaleet leikkauspinta ylöspäin paperisiin muotteihin. Peitä pullat ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa n. 30 min. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja / tai mantelirouhetta tai -lastuja. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

    Reseptit: Alex Nurmi

    Lisää aiheesta:

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvallaMiau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian tottaNäin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?"Kysymyksiä, joita ei aina kehtaa sanoa ääneen" – näitä vastauksia suomalaiset kaipasivat vuonna 2025
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 14:15
      Ruoka

      Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

    • 13:31
      Kissat

      Miau-1 alkaa: Kissojen "Ozempic" voi olla pian totta

    • 09:55
      Kela

      Näin elatustuen ja elatusavun määrät muuttuvat vuonna 2026

    • 09:34
      Ruoka

      Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"

    • 06:07
      Google

      Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?