Italialainen kesäkurpitsapiirakka
- 1 pkt pakastepiirakkataikinaa
- 1 kesäkurpitsa
- 1 sipuli
- 1 pkt / 150 g fetajuustoa
- 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 rkl vihreitä oliiviviipaleita
- 1-2 dl maustettua tomaattimurskaa
- 2 dl kermaviiliä
- 1 kananmuna
- 2 tl kuivattua basilikaa
- suolaa
- mustapippuria
Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Suolaa viipaleet kevyesti pinnalta ja kuullota pannulla sipulirenkaiden kanssa. Sekoita tomaattimurska, muna sekä kermaviili keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Painele piirastaikina piirakkavuokaan ja kaada 1/3 osa kastikkeesta pohjan päälle. Lado kesäkurpitsa-sipuli seos, fetajuustokuutiot, oliivit sekä hienonnetut tomaatit päällekkäin pohjalle ja kaada lopuksi päälle jäljelle jäänyt kastike. Halutessa lisää juustoraastetta ja kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.
Kaura-omenalastut
- 1 omena
- 125 g voita
- 2,5 dl kaurahiutaleita / mysliä