28.8. Italialainen kesäkurpitsapiirakka ja kaura-omenalastut

Italialainen kesäkurpitsapiirakka

  • 1 pkt pakastepiirakkataikinaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 1 pkt / 150 g fetajuustoa
  • 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 rkl vihreitä oliiviviipaleita
  • 1-2 dl maustettua tomaattimurskaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Suolaa viipaleet kevyesti pinnalta ja kuullota pannulla sipulirenkaiden kanssa. Sekoita tomaattimurska, muna sekä kermaviili keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Painele piirastaikina piirakkavuokaan ja kaada 1/3 osa kastikkeesta pohjan päälle. Lado kesäkurpitsa-sipuli seos, fetajuustokuutiot, oliivit sekä hienonnetut tomaatit päällekkäin pohjalle ja kaada lopuksi päälle jäljelle jäänyt kastike. Halutessa lisää juustoraastetta ja kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Kaura-omenalastut

  • 1 omena
  • 125 g voita
  • 2,5 dl kaurahiutaleita / mysliä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl jauhettua inkivääriä / raastettua tuoretta inkivääriä

Sulata voi kattilassa. Raasta omena ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää kaikki raaka-aineet kattilaan, nosta kattilaliedeltä ja sekoita hyvin. Nostele lusikalla pyöreitä palloja leivinpaperille ja paista 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat