Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

28.5.2004 Kesäiset kalavartaat, uusia perunoita ja nokkosmuhennosta

Julkaistu 28.05.2004 06:00(Päivitetty 31.05.2004 17:15)

Kesäiset kalavartaat, uusia perunoita ja nokkosmuhennosta

Kesäiset kalavartaat, uusia perunoita ja nokkosmuhennostaCopyright MTV Oy 2004

Kalavartaat (4 annosta)

  • 600-700 g Kalafileetä (lohta, kuhaa, siikaa. ahventa tms.)
  • 1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • rosépippuria
  • merisuolaa
  • tuoretta basilikaa

Mausta kalafilee(t) appelsiini mehulla ja raastetulla kuorella sekä rosépippurilla ja merisuolalla. Hienonna basilika ja ripottele fileen pinnalle. Kääri filee kelmuun ja anna fileen maustua jääkaapissa n. 1 tunti (voit myös marinoida kalan vartaissa). Pyyhi kalan pinnasta enimmät mausteet pois. Leikkaa filee pituussuunnassa suikaleiksi ja pujottele suikaleet liotettuihin varrastikkuihin. Sipaise sekä kalan pintaan että grilliritilään hieman öljyä ja kypsennä vartaat grillissä.

Grillatut uudet perunat (4 annosta)

  • 1 kg uusia perunoita
  • merisuolaa
  • pippuria
  • nokare voita
  • tilkka valkoviiniä
  • basilikaa

Pese perunat ja esikeitä niitä n. 10 minuuttia. Mausta perunat suolalla ja pippurilla. Kaada perunat folion päälle tai kertakäyttöiseen alumiinivuokaan. Laita perunoiden päälle pari voinokaretta ja lorauta perään tilkka valkoviiniä. Mausta perunat vielä basilikan oksalla. Taittele folionyytti kiinni tai sulje alumiinivuoka kannella tai foliolla. Kypsennä grillissä.

Nokkosmuhennos (4 annosta)

  • 300 g tuoreita nokkosia
  • nokare voita
  • suolaa ja pippuria
  • n. 1 dl kermaa
  • ripaus muskottipähkinää

Ryöpää nokkoset nopeasti kiehuvassa vedessä. Hienonna ne terävällä veitsellä. Sulata kasarissa voi ja lisää nokkoset. Kaada kasariin kerma ja kiehauta. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

Resepti: Teresa Välimäki / Ruokala

Lisää aiheesta:

Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvullaKaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeista
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."

  • 11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 08:37
    Juomat

    Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla

  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?