Lehtipihvi ja yrttiperunat
- 600 g naudan sisäpaistia (tai ulkofileetä)
- 800 g perunoita
- tuoretta timjamia
- tuoretta rosmariinia
- oliiviöljyä
- suolaa
- viherpippuria
Leikkaa liha 4 osaan poikkisyin ja nuiji kevyesti muovin välissä ohuiksi pihveiksi. Pese perunat ja mausta suolalla ja murskatulla viherpippurilla. Lisää oliiviöljy ja hienonnetut yrtit. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
Tomaattivoi
- 5 aurinkokuivattuja tomaatteja
- 50 g voita
- valkopippuria
Hienonna tomaatit ja sekoita notkeaan voihin. Rouhi joukkoon pippuria. Kääri voi kelmun sisällä pyöreäksi pötköksi. Jäähdytä jääkaapissa tai pakastimessa ja leikkaa kiekoiksi.
Porkkana-sellerisalaatti
- 1 porkkana
- ¼ selleriä
- 2 rkl kevytmajoneesia
- 1 tl raastettua piparjuurta
- suolaa
- saksanpähkinää
Suikaloi tai raasta sellerit ja porkkanat. Ryöppää nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä. Sekoita kaikki aineet salaatiksi ja tarjoile.
Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala