28.4.2004 Lehtipihvi, yrttiperunat ja porkkana-sellerisalaatti (4 annosta)
Julkaistu 28.04.2004 06:00(Päivitetty 28.04.2004 13:16)
lehtipihviCopyright MTV oy 2004
Lehtipihvi ja yrttiperunat
600 g naudan sisäpaistia (tai ulkofileetä)
800 g perunoita
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
oliiviöljyä
suolaa
viherpippuria
Leikkaa liha 4 osaan poikkisyin ja nuiji kevyesti muovin välissä ohuiksi pihveiksi. Pese perunat ja mausta suolalla ja murskatulla viherpippurilla. Lisää oliiviöljy ja hienonnetut yrtit. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
Tomaattivoi
5 aurinkokuivattuja tomaatteja
50 g voita
valkopippuria
Hienonna tomaatit ja sekoita notkeaan voihin. Rouhi joukkoon pippuria. Kääri voi kelmun sisällä pyöreäksi pötköksi. Jäähdytä jääkaapissa tai pakastimessa ja leikkaa kiekoiksi.
Porkkana-sellerisalaatti
1 porkkana
¼ selleriä
2 rkl kevytmajoneesia
1 tl raastettua piparjuurta
suolaa
saksanpähkinää
Suikaloi tai raasta sellerit ja porkkanat. Ryöppää nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä. Sekoita kaikki aineet salaatiksi ja tarjoile.