28.4.2004 Lehtipihvi, yrttiperunat ja porkkana-sellerisalaatti (4 annosta)

lehtipihvi

Lehtipihvi ja yrttiperunat

  • 600 g naudan sisäpaistia (tai ulkofileetä)
  • 800 g perunoita
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta rosmariinia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • viherpippuria

Leikkaa liha 4 osaan poikkisyin ja nuiji kevyesti muovin välissä ohuiksi pihveiksi. Pese perunat ja mausta suolalla ja murskatulla viherpippurilla. Lisää oliiviöljy ja hienonnetut yrtit. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Tomaattivoi

  • 5 aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 50 g voita
  • valkopippuria

Hienonna tomaatit ja sekoita notkeaan voihin. Rouhi joukkoon pippuria. Kääri voi kelmun sisällä pyöreäksi pötköksi. Jäähdytä jääkaapissa tai pakastimessa ja leikkaa kiekoiksi.

Porkkana-sellerisalaatti

  • 1 porkkana
  • ¼ selleriä
  • 2 rkl kevytmajoneesia
  • 1 tl raastettua piparjuurta
  • suolaa
  • saksanpähkinää

Suikaloi tai raasta sellerit ja porkkanat. Ryöppää nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä. Sekoita kaikki aineet salaatiksi ja tarjoile.

Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat