28.11. Kukkakaali-kookoskeittoa ja hedelmäminestrone

Kukkakaali-kookoskeittoa

  • 1 iso kukkakaali (700g)
  • 1 peruna
  • 1 sipuli
  • 8 dl kanalientä
  • 2 dl kookoskermaa
  • voita tai öljyä
  • suolaa
  • valkopippuria

Kuori ja paloittele sipuli sekä peruna. Puhdista kukkakaali ja leikkaa se lohkoiksi.

Kuumenna voi tai öljytilkka kattilassa ja kuullota ainekset miedolla lämmöllä. Lisää kanaliemi sekä kookoskerma ja anna hautua noin 30 minuuttia.

Mausta keitto suolalla ja pippurilla ja soseuta se samettiseksi keitoksi. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Hedelmäminestrone

  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tähtianis
  • 1 sitruunanmehu
  • 2 appelsiini
  • 2 passionhedelmää
  • 2 omenaa
  • 2 kiivihedelmää

Mittaa kattilaan vesi, sokeri, tähtianis ja yhden sitruunan mehu. Kiehauta.

Kuori ja fileoi appelsiini. Kuori ja kuutioi myös omenat ja kiivit. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi sisus kulhoon. Sekoita joukkoon hedelmäkuutiot. Kaada päälle sokeriliemi ja anna maustua hetki jääkaapissa. Tarjoile jauhetulla kanelilla ja neilikalla maustetun kermavaahdon kera.

Reseptit: Henri Alén /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat