3 dl maitoa
25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
7-7,5 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita
1 prk (300 g) luumumarmeladia
voiteluun:
munaa
1/2 pkt (n. 250 g) pakastettua piparkakkutaikinaa
nonparelleja tai raesokeria
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma.
2. Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa pehmeä rasva.
3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä kooltaan noin kaksinkertaiseksi.
4. Kauli taikina pellin kokoiseksi levyksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille.
5. Painele levy viivottimella tai taikinapyörällä neliöiksi.
6. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
7. Paina sormella kunkin neliön keskelle syvennys ja voitele pinta munalla.
8. Lusikoi luumumarmeladi muovipussiin, tee pussin kulmaan saksilla aukko ja pursota marmeladia syvennyksiin tai pane kahdella teelusikalla nokare marmeladia syvennyksiin. 9. Kauli sulanut piparkakkutaikina ohueksi levyksi ja ota siitä tähti- tai muulla haluamallasi muotilla kuvioita. Paina piparkakku luumunokareen päälle neliön keskelle. 10. Voitele piparkakun pinta halutessasi munalla ja ripottele päälle nonparelleja. Tai jätä piparkakut koristelematta ja ripottele vain pullataikinan päälle raesokeria. 11. Paista leivonnainen 200 asteessa uunin alaritilätasolla 15-20 minuuttia.
