27.10. Syyskääryleet ja friteeratut banaanit

Syyskääryleet

  • 1 pkt filotaikinaa
  • 100 g siitakesieniä tai esim. suppilovahveroita
  • 2 porkkanaa
  • 2 punasipulia
  • puolikas kiinankaali
  • suolaa

Suikaloi kasvikset ja sienet ohuiksi suikaleiksi. Kuullota suikaleita öljytilkassa n. 5-10 minuuttia suikaleiden koosta riippuen. Jäähdytä.

Levitä filotaikina pöydälle ja leikkaa siitä pitkiä noin 15 senttiä leveitä suikaleita. Kostuta suikaleet vedellä.

Nostele kasvispaistosta taikinasuikaleelle ja kääri se tiiviiksi rullaksi. Paista syyskääryleet kauniin kullanruskeiksi kuumassa öljyssä.

Friteeratut banaanit

  • 4 kpl banaaneja
  • vaniljajäätelöä
  • taikina:
  • 2 valkuaista
  • 2 keltuaista
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1/3 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vichy vettä
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl sokeria

Erottele valkuaiset keltuaisista, vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita jauhot, keltuaiset, leivinjauhe sekä mausteet keskenään ja lisää vichyä vähitellen niin, että taikina on ohukaistaikinan paksuista.

Paloittele banaanit haluamasi kokoisiksi ja upota ne taikinaan.

Paista ne 180 asteisessa öljyssä pinnalta rapeiksi ja tarjoa vaniljajäätelön kera.

Reseptit: Alex Nurmi/Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat