26.6.2003 Rauma

(es. 4.7.2002)

"Kaunis ja erilaisesti sisustettu kotimme sijaitsee keskellä Unescon maailman perintökohdetta, eli Vanhaa Raumaa. Täällä on kesällä aivan mahtavaa! Juhlitaan tuttavapariskunnan kera mieheni heinäkuisia synttäreitä."

Reseptit

Thai-kuhat

4 kpl kokonaista suomustettua kuhaa
1 puntti korianteria
1 puntti basilikaa
2 limeä
4 rkl vihreää thai curry-tahnaa
8 tomaattia
2 punasipulia
1 thaichili
1 rkl inkivääriä
1 dl oliiviöljyä

Viillota kalat ja täytä basilikalla, korianterilla sekä limen lohkoilla. Hiero pintaan currytahnaa. Halkaise tomaatit ja lado vuokaan. Leikkaa päälle inkivääriä, chiliä ja punasipulin lohkoja. Asettele kuhat tomaattien päälle. Ripottele pinnalle oliiviöljyä ja paista uunissa ylälämmöllä 250 asteessa n 20 min.

Paistettua jasmiiniriisiä

4 dl keitettyä jasmiiniriisiä
yksi kevätsipuli
yksi sitruuna
1 rkl inkivääriä
seesamiöljyä
rypsiöljyä
yksi kananmuna

Paista riisi pannulla ja lisää mausteeksi seesamiöljyä. Sekoita mukaan hienoksi hakattua inkivääriä, kevätsipulia, sitruunankuorta ja lopuksi yksi kananmuna voimakkaasti sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kookospannukakku

2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kookosmaitoa
1 kananmuna
n 5 rkl kookoshiutaleita
sokeria

Valmista normaali pannukakku, jossa osa maidosta on korvattu kookosmaidolla. Lisää massaan kookoshiutaleita. Paista pannulla, johon on karamellisoitu hieman sokeria ja voita. Kypsennä loppuun uunissa 15 min 200 asteessa.

Raparperi-Dominojäädyke

  • 4 kananmunan keltuaista
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 150 g sokeria
  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 raparperi
  • 8 Domino-keksejä
  • 1 vaniljatanko

Pilko raparperi kuutioiksi ja laita kattilaan. Päälle 50g sokeria, sekä puolet vaniljatangosta. Kiehauta. Jäähdytä raparperit ja siivilöi talteen keitinliemi. Vaahdota 50 g sokeria ja keltuaiset, lisää vaniljatangon siemenet. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekä valkuaiset marengiksi, johon käytät lopun sokerin. Pilko Dominot karkeasti ja lisää massaan. Yhdistä aineet keskenään varovasti nostellen niin, että rakenne säilyy kuohkeana. Jäädytä pakastimessa noin 3-4 tuntia.

Mansikat raparperiliemessä

1 rasia kotimaisia mansikoita
raparperien keitinliemi

Pilko mansikat neljään osaan ja marinoi raparperin keitinliemessä noin tunti.

Lue myös:

    Uusimmat