26.5.2004 Raparperihyve ja Pommacsabayon

Raparperihyve

  • 3-5 raparperin vartta
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl marjamysliä
  • 50 g voita

Kuori raparperit, mausta sokerilla ja anna maustua noin puoli tuntia. Sulata voi kattilassa, paista mysli voissa, lisää raparperi sokeri seos, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Pommacsabayon

  • 2,5 dl pommacia
  • 2 rkl sokeria
  • 4 keltuaista
  • ½ appelsiinin mehu

Mittaa kattilaan pommac ja sokeri. Sekoita niin että sokeri sulaa lähes kokonaan. Vatkaa joukkoon keltuaiset ja kypsennä kastike liedellä miedolla lämmöllä. Lisää loppuvaiheessa appelsiinimehu. Sekoita ja tarjoile.

Resepti: Jyrki Sukula / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat