Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

26.2.2003 Pistou-keitto

Julkaistu 28.02.2003 15:30
(Päivitetty 19.03.2003 11:11)

Vieraana muotoilija, keramiikkataiteilija Inkeri Leivo Arabian pro arte-osastolta.

Pistou-keitto (eteläranskalainen papusoppa) 6-8:lle

Inkeri Leivon pistou-keittoInkeri Leivon pistou-keittoCopyright MTV Oy 2003

250 g valkoisia kuivattuja papuja + vettä
2 sipulia
2 - 3 valkosipulinkynttä
1 (250 g) purjo (valkoista osaa)
tilkka oliiviöljyä
2 porkkanaa
2 sellerinvartta
1 prk säilyketomaatteja tai tomaattimurskaa
3 - 5 (250 g) perunaa esim. Van Gogh
1 (250 g) kesäkurpitsa
250 g vihreitä pakastepapuja
basilikanoksa
timjaminoksa
1,5 - 2 l liha- tai kasvislientä
mustapippuria
100 g pikkumakaroneja
parmesaaniraastetta

1. Huuhdo pavut ja liota niitä vedessä yön yli. Keitä ne uudessa vedessä kypsiksi (1-1,5 tuntia) tai keitä hyvin liotetut pavut keiton joukossa.
2. Kuori ja pilko kasvikset. Valuta tomaatit. Liemen voit käyttää muuhun ruuanvalmistukseen tai juomaan.
3. Kuullota sipulisilppu oliiviöljyssä. Lisää muut kasvikset vihreitä papuja lukuunottamatta.
4. Lisää joukkoon liemi, liotetut pavut ja mausteet ja anna porista hiljalleen kannen alla runsas 1 tunti.
5. Lisää joukkoon loppuvaiheessa makaronit ja pakastepavut ja keitä ne kypsäksi. Tarjoa keiton kanssa pistou-tahnaa keittoon sekoitettuna tai erikseen ja parmesaaniraastetta sekä hyvää maalaisleipää.

Pistou

4-5 (250 g) kaltattua tomaattia
2 ruukkua basilikaa
4 valkosipulinkynttä
6 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
50 g raastettua parmesaanijuustoa

1. Valmista pistou monitoimikoneessa, sauvaskoittimella tai isossa huhmareessa.
2. Laita kaikki aineet monitoimikoneen kulhoon ja jauha tasaiseksi tahnaksi.



Pistou- keitto, 100 g



Energia: 360 kJ / 87 kcal
Prot. 5 g, hh 11 g, ra. 2 g

Pistou -tahna, 100 g


Energia: 880 kJ/ 210 kcal
Prot. 4 g, hh 4 g, ra. 20 g


Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Kuvaaja: Mikko KnuutilaKuvaaja: Mikko KnuutilaKuvaaja: Mikko Knuutila

Inkeri Leivon Gardena Pro Art Arabia

Lisää aiheesta:

"Painajaismainen" hiivasieni leviää maailmalla – mikä on Suomen tilanne? Mihin käytetty nenäliina heitetään? Kierrätä syysflunssan jätteet oikeinMigreenikohtaus voi olla pitkäkestoisempi kuin monet uskovat – älä lääkitse suurilla särkylääkeannoksillaNämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikki"Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoaTutkimus selvitti ADHD-lääkityksen hyötyjä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:29
    Infektiot

    "Painajaismainen" hiivasieni leviää maailmalla – mikä on Suomen tilanne?

  • Eilen20:09
    Kierrätys

    Mihin käytetty nenäliina heitetään? Kierrätä syysflunssan jätteet oikein

  • Eilen18:53
    Migreeni

    Migreenikohtaus voi olla pitkäkestoisempi kuin monet uskovat – älä lääkitse suurilla särkylääkeannoksilla

  • Eilen17:05
    Koirat

    Nämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikki

  • Eilen17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa