25.9.2003 Kreikkalainen linssikeitto ja ruispuolukkapuuro

Nälkäpäivän keräys 25.-27.9.2003. Vieraana Ihanan aamun keittiössä Suomen Punaisen Ristin keskustoimiston emäntä Erja Lehtonen.

Kreikkalainen linssikeitto

200 g punaisia linssejä
2 suurta tomaattia lohkoina
3 porkkanaa kuutioina
2 sipulia kuutioina
0,5 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 l vettä
suolaa
laakerinlehti
hienonnettua persiljaa
0,5 dl punaviinietikkaa

1. Kuullota sipulikuutiot, valkosipulinkynnet ja porkkanakuutiot öljyssä kattilassa.
2. Lisää vesi ja keitä noin 10 minuuttia.
3. Lisää huuhdotut linssit ja laakerinlehti. Keitä kunnes linssit ovat pehmeitä eli noin 15 minuuttia.
4. Lisää tomattilohkot ja tarvittaessa vettä. Mausta suolalla ja punaviinietikalla. Ripottele keitton joukkoon hienonnettua persiljaa. Keitosta riittää 6-8:lle.

Ruispuolukkapuuro

1,5 l vettä
3 dl puuroruisjauhoja
3 dl puolukkasurvosta
1 dl sokeria
suolaa

1. Kiehauta vesi ja lisää siihen hyvin sekoittaen puuroruisjauhot. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia välillä pohjaa myöden sekoittaen.
2. Lisää puolukkasurvos ja sokeri. Anna kiehua vielä noin 25 minuuttia välillä sekoittaen. Tarjoa puuro kylmän maidon kera. Puuro maistuu sekä kuumana että kylmänä. Puurosta tulee noin 10 annosta.

Vihje:

Halutessasi voit lisätä valmiiseen ruispuolukkapuuroon hienoa porkkanaraastetta.

Lue myös:

    Uusimmat