Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

25.9.2003 Kreikkalainen linssikeitto ja ruispuolukkapuuro

Julkaistu 25.09.2003 15:30

Nälkäpäivän keräys 25.-27.9.2003. Vieraana Ihanan aamun keittiössä Suomen Punaisen Ristin keskustoimiston emäntä Erja Lehtonen.

Kreikkalainen linssikeitto

Nälkäpäivän kreikkalainen linssikeitto

Nälkäpäivän kreikkalainen linssikeittoCopyright MTV Oy 2003

200 g punaisia linssejä
2 suurta tomaattia lohkoina
3 porkkanaa kuutioina
2 sipulia kuutioina
0,5 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 l vettä
suolaa
laakerinlehti
hienonnettua persiljaa
0,5 dl punaviinietikkaa

1. Kuullota sipulikuutiot, valkosipulinkynnet ja porkkanakuutiot öljyssä kattilassa.
2. Lisää vesi ja keitä noin 10 minuuttia.
3. Lisää huuhdotut linssit ja laakerinlehti. Keitä kunnes linssit ovat pehmeitä eli noin 15 minuuttia.
4. Lisää tomattilohkot ja tarvittaessa vettä. Mausta suolalla ja punaviinietikalla. Ripottele keitton joukkoon hienonnettua persiljaa. Keitosta riittää 6-8:lle.

Ruispuolukkapuuro

1,5 l vettä
3 dl puuroruisjauhoja
3 dl puolukkasurvosta
1 dl sokeria
suolaa

1. Kiehauta vesi ja lisää siihen hyvin sekoittaen puuroruisjauhot. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia välillä pohjaa myöden sekoittaen.
2. Lisää puolukkasurvos ja sokeri. Anna kiehua vielä noin 25 minuuttia välillä sekoittaen. Tarjoa puuro kylmän maidon kera. Puuro maistuu sekä kuumana että kylmänä. Puurosta tulee noin 10 annosta.

Vihje:

Halutessasi voit lisätä valmiiseen ruispuolukkapuuroon hienoa porkkanaraastetta.


Katso tästä torstain ruokaosuus, osa 1

Lisää aiheesta:

ViikkohoroskooppiMitä kuoleva pohtii viimeisinä hetkinään? Terhokodin johtaja kertooErikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?Tutkijoilta tyrmäys huipputarkalle 8K-televisiolle: Ei välttämättä tarjoa yhtään lisää terävyyttä – tässä syySuoraan töistä pikkujouluihin? Näin loihdit arkiasusta hetkessä juhlavammanLisää vireyttä syksyyn: Helppo teko voi piristää mieltä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:52
    Kuolema

    Mitä kuoleva pohtii viimeisinä hetkinään? Terhokodin johtaja kertoo

  • Eilen17:44
    Ruoka

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen15:50
    Teknologia

    Tutkijoilta tyrmäys huipputarkalle 8K-televisiolle: Ei välttämättä tarjoa yhtään lisää terävyyttä – tässä syy

  • Eilen14:15
    Kauneus ja tyyli

    Suoraan töistä pikkujouluihin? Näin loihdit arkiasusta hetkessä juhlavamman