Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

25.9.2003 Kreikkalainen linssikeitto ja ruispuolukkapuuro

Julkaistu 25.09.2003 15:30

Nälkäpäivän keräys 25.-27.9.2003. Vieraana Ihanan aamun keittiössä Suomen Punaisen Ristin keskustoimiston emäntä Erja Lehtonen.

Kreikkalainen linssikeitto

Nälkäpäivän kreikkalainen linssikeitto

Nälkäpäivän kreikkalainen linssikeittoCopyright MTV Oy 2003

200 g punaisia linssejä
2 suurta tomaattia lohkoina
3 porkkanaa kuutioina
2 sipulia kuutioina
0,5 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 l vettä
suolaa
laakerinlehti
hienonnettua persiljaa
0,5 dl punaviinietikkaa

1. Kuullota sipulikuutiot, valkosipulinkynnet ja porkkanakuutiot öljyssä kattilassa.
2. Lisää vesi ja keitä noin 10 minuuttia.
3. Lisää huuhdotut linssit ja laakerinlehti. Keitä kunnes linssit ovat pehmeitä eli noin 15 minuuttia.
4. Lisää tomattilohkot ja tarvittaessa vettä. Mausta suolalla ja punaviinietikalla. Ripottele keitton joukkoon hienonnettua persiljaa. Keitosta riittää 6-8:lle.

Ruispuolukkapuuro

1,5 l vettä
3 dl puuroruisjauhoja
3 dl puolukkasurvosta
1 dl sokeria
suolaa

1. Kiehauta vesi ja lisää siihen hyvin sekoittaen puuroruisjauhot. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia välillä pohjaa myöden sekoittaen.
2. Lisää puolukkasurvos ja sokeri. Anna kiehua vielä noin 25 minuuttia välillä sekoittaen. Tarjoa puuro kylmän maidon kera. Puuro maistuu sekä kuumana että kylmänä. Puurosta tulee noin 10 annosta.

Vihje:

Halutessasi voit lisätä valmiiseen ruispuolukkapuuroon hienoa porkkanaraastetta.


Katso tästä torstain ruokaosuus, osa 1

Lisää aiheesta:

Yllättävä tulos: Kuluttajaliitto selvitti, keitä ovat "temuttajat"Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?Tukehtumisriski! Nappaa nämä lelut heti pois käytöstäHelena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastuiUutissuomalainen: Esidiabetes yleistynyt voimakkaasti lapsillaViikkohoroskooppi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:06
    Verkkokauppa

    Yllättävä tulos: Kuluttajaliitto selvitti, keitä ovat "temuttajat"

  • 11:32
    Jouluruoka

    Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?

  • 10:01
    Takaisinvedot

    Tukehtumisriski! Nappaa nämä lelut heti pois käytöstä

  • 06:39
    Väsymys

    Helena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastui

  • 05:42
    Diabetes

    Uutissuomalainen: Esidiabetes yleistynyt voimakkaasti lapsilla