25.7. Juustomuffinssit, pähkinäsalaattia ja marinoitua melonia
Julkaistu 25.07.2007 00:00
4 annosta
Juustomuffinssit:
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
2 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
10-15 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
4 dl mustaleimaemmental-juustoraastetta
Vihreä salaatti:
nippu erilaisia salaatinlehtiä
2 punasipulia
100 g hasselpähkinöitä
ripaus suolaa
1 rkl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
Marinoitua melonia:
1 vesimeloni
1 dl sokeria
nippu tuoretta piparminttua tai minttua
2 limetin raastettu kuori ja mehu
Juustomuffinssit: Vatkaa maito, kananmunat ja öljy sekaisin kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen koko ajan vatkaten nesteen joukkoon. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita 2 dl juustoraastetta ja tomaatit taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi muffinssivuoat noin puolilleen taikinaa. Ripottele muffinssien pinnalle loppu juustoraaste. Paista 200-asteissa uunissa n. 20 minuuttia.
Vihreä salaatti: Revi salaatinlehdet ja siivuta punasipulit ja lisää ne salaattiin. Paahda hasselpähkinät kevyesti kuumalla pannulla ja lisää ne jäähtyneinä salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle suolaa ja mausta etikalla ja öljyllä.
Marinoitua melonia: Leikkaa melonista kolmioita. Murskaa huhmareessa sokerin joukkoon limetin kuorta ja tuoretta minttua. Ripottele sokeri melonin päälle. Purista vielä limeteistä mehut melonikolmioille ja tarjoile.