4 annosta
- Juustomuffinssit:
- 2 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 1 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
- 2 dl hiivaleipäjauhoja
- 2 dl grahamjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 10-15 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 4 dl mustaleimaemmental-juustoraastetta
- Vihreä salaatti:
- nippu erilaisia salaatinlehtiä
- 2 punasipulia
- 100 g hasselpähkinöitä
- ripaus suolaa
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- Marinoitua melonia:
- 1 vesimeloni
- 1 dl sokeria
- nippu tuoretta piparminttua tai minttua
- 2 limetin raastettu kuori ja mehu
Juustomuffinssit: Vatkaa maito, kananmunat ja öljy sekaisin kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen koko ajan vatkaten nesteen joukkoon. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita 2 dl juustoraastetta ja tomaatit taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi muffinssivuoat noin puolilleen taikinaa. Ripottele muffinssien pinnalle loppu juustoraaste. Paista 200-asteissa uunissa n. 20 minuuttia.
Vihreä salaatti: Revi salaatinlehdet ja siivuta punasipulit ja lisää ne salaattiin. Paahda hasselpähkinät kevyesti kuumalla pannulla ja lisää ne jäähtyneinä salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle suolaa ja mausta etikalla ja öljyllä.
Marinoitua melonia: Leikkaa melonista kolmioita. Murskaa huhmareessa sokerin joukkoon limetin kuorta ja tuoretta minttua. Ripottele sokeri melonin päälle. Purista vielä limeteistä mehut melonikolmioille ja tarjoile.
Reseptit: Sanna Miettunen