24-vuotias suomalaishiihtäjä järjesti yllätyksen maailmancupin sprintissä

Verneri Poikonen yllätti ja eteni välieriin maailmancupin vapaan hiihtotavan sprintissä Ruotsin Falunissa. Hän sijoittui lopulta parhaana suomalaisena 12:nneksi.

Poikonen oli puolivälierässään neljäs, mutta ylsi vauhdikkaasta erästä jatkoon toisella aikavertailusijalla.

Välierässä Poikonen ei pystynyt enää yllättämään, vaan jäi erässään viimeiseksi eli kuudenneksi. Loppusijoitukseksi suomalaiselle kirjattiin kuitenkin kirkkaasti uran paras maailmancup-tulos, 12:s sija.

24-vuotias Poikonen oli aiemmin sijoittunut maailmancup-tasolla parhaimmillaan 30:nneksi helmikuussa Toblachin sprintissä.

Muut erävaiheessa nähdyt suomalalaismiehet Niilo Moilanen ja Verneri Suhonen jäivät puolivälieriin. Moilanen jäi erässään viidenneksi ja Suhonen kuudenneksi. Moilanen oli lopputuloksissa 25:s ja Suhonen 30:s.

Naisissa Jasmin Kähärä oli puolivälierässään neljäs ja Kerttu Niskanen viides, eikä välierävaiheessa nähty yhtään suomalaisnaista. Kähärä sijoittui 16:nneksi ja Niskanen 21:nneksi.

Kläbo ja Skistad voittoihin

Miesten sprintti päättyi norjalaisten kaksoisvoittoon. Johannes Hösflot Kläbo sivakoi tutusti ykköseksi, ja Erik Valnes oli toinen. Italian Federico Pellegrino sijoittui kolmanneksi.

Naisissa voittoa juhli Norjan Kristine Stavås Skistad. Ruotsin Jonna Sundling ja Maja Dahlqvist täydensivät palkintokorokkeen tässä järjestyksessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja