Riistakäristys
- 150 g pekonia
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 500 g hirvenkäristyslihaa tai muuta käristyslihaa
- 2 dl kuivattuja sieniä
- 0,33 l pullo olutta
- suolaa
- mustapippuria
Kuutioi pekoni, sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä kasarissa hetki kunnes pekonista alkaa irrota rasvaa ja sipulit ovat hieman pehmenneet. Lisää käristysliha, kuivatut sienet ja jatka paistamista. Lisää olutta ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua kannen alla noin tunti. Lisää halutessasi vielä lihalientä tai vettä.
Veriappelsiinikakku
- 250 g mantelirouhetta
- 2 dl sokeria
- 1 dl jauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 250 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
- 1 rkl raastettua veriappelsiinin kuorta
- 4 kananmunaa
- 2 dl mantelilastuja
- Siirappi: