Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

23.11. Riistakäristys ja veriappelsiinikakku

Julkaistu 23.11.2007 00:00

Riistakäristys

  • 150 g pekonia
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 500 g hirvenkäristyslihaa tai muuta käristyslihaa
  • 2 dl kuivattuja sieniä
  • 0,33 l pullo olutta
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuutioi pekoni, sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä kasarissa hetki kunnes pekonista alkaa irrota rasvaa ja sipulit ovat hieman pehmenneet. Lisää käristysliha, kuivatut sienet ja jatka paistamista. Lisää olutta ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua kannen alla noin tunti. Lisää halutessasi vielä lihalientä tai vettä.

Veriappelsiinikakku

  • 250 g mantelirouhetta
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl jauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 250 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
  • 1 rkl raastettua veriappelsiinin kuorta
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl mantelilastuja
  • Siirappi:
  • 1 dl veriappelsiinin mehua (n. 2 hedelmän mehut)
  • 0,5 dl sokeria
  • kermavaahtoa tarjoiluun
  • Paahda mantelilastut pannulla ja siirrä jäähtymään. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita mantelirouhe, sokeri ja jauhot. Vatkaa pehmeä voi ja veriapplesiininkuori keskenään. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhoseos kahdessa osassa hyvin vatkaten muna-voi seokseen. Kaada taikina kakkuvuokaan esim. normaalikokoiseen n. 23 cm irtopohja vuokaan. Paista n. 45 minuuttia riippuen vuoan koosta. Kun kakku on paistunut, pistele siihen haarukalla reikiä. Pidä se edelleen vuoassa. Valmista siirappi. Keitä veriapplesiinimehua ja sokeria pienessä kattilassa hetki kunnes sokeri on sulanut. Kaada se välittömästi kakun päälle ja anna siirapin imeytä hyvin kakkuun ja anna kakun jäähtyä. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

    Kakkuresepti on Food&Travel lehdestä (November 2007).

    Lisää aiheesta:

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • Eilen19:08
      Silmäsairaudet

      Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

    • Eilen18:15
      Kuohuviini

      Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

    • Eilen17:15
      Juomat

      Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

    • Eilen14:32
      Joulu

      Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

    • Eilen11:59
      Liikenneturvallisuus

      Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."