Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

23.11. Riistakäristys ja veriappelsiinikakku

Julkaistu 23.11.2007 00:00

Riistakäristys

  • 150 g pekonia
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 500 g hirvenkäristyslihaa tai muuta käristyslihaa
  • 2 dl kuivattuja sieniä
  • 0,33 l pullo olutta
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuutioi pekoni, sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä kasarissa hetki kunnes pekonista alkaa irrota rasvaa ja sipulit ovat hieman pehmenneet. Lisää käristysliha, kuivatut sienet ja jatka paistamista. Lisää olutta ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua kannen alla noin tunti. Lisää halutessasi vielä lihalientä tai vettä.

Veriappelsiinikakku

  • 250 g mantelirouhetta
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl jauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 250 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
  • 1 rkl raastettua veriappelsiinin kuorta
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl mantelilastuja
  • Siirappi:
  • 1 dl veriappelsiinin mehua (n. 2 hedelmän mehut)
  • 0,5 dl sokeria
  • kermavaahtoa tarjoiluun
  • Paahda mantelilastut pannulla ja siirrä jäähtymään. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita mantelirouhe, sokeri ja jauhot. Vatkaa pehmeä voi ja veriapplesiininkuori keskenään. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhoseos kahdessa osassa hyvin vatkaten muna-voi seokseen. Kaada taikina kakkuvuokaan esim. normaalikokoiseen n. 23 cm irtopohja vuokaan. Paista n. 45 minuuttia riippuen vuoan koosta. Kun kakku on paistunut, pistele siihen haarukalla reikiä. Pidä se edelleen vuoassa. Valmista siirappi. Keitä veriapplesiinimehua ja sokeria pienessä kattilassa hetki kunnes sokeri on sulanut. Kaada se välittömästi kakun päälle ja anna siirapin imeytä hyvin kakkuun ja anna kakun jäähtyä. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

    Kakkuresepti on Food&Travel lehdestä (November 2007).

    Lisää aiheesta:

    Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikeinTätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupastaMaikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksenLily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yliMiten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiäLasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 09:07
      Väsymys

      Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikein

    • 06:39
      Ruoka

      Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

    • Eilen21:50
      Viiden jälkeen

      Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen

    • Eilen20:37
      Ihmissuhteet

      Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli

    • Eilen18:52
      Terveys ja hyvinvointi

      Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä