22.12. Joulukinkun kuorrutus ja kastike

Kuorrutus

  • sinappia
  • 1 keltuainen
  • korppujauhoja
  • neilikoita

Kuori kamara ja halutessasi rasva pois ja sivele pinta sinapilla, johon on lisätty yksi keltuainen. Ripottele päälle korppujauhoja. Pintaan voit pistellä neilikoita mausteeksi. Ruskista kuorrutusta n. 8 minuutin ajan noin 225-250 asteen lämmössä.

Kinkun kastike

  • 3 dl kinkun paistolientä
  • 1 dl vettä tai laihaa lihalientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl omenasosetta
  • 0,5 dl sinappia
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • valkopippuria

Sulata voi kattilassa, älä ruskista. Sekoita mukaan vehnäjauhot. Lisää paistoliemi, lihaliemi ja kerma ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää omenasose ja sinappi. Hauduta noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. mausta valkopippurilla.

Lue myös:

    Uusimmat