21.5.2003 Siitakesienillä kuorrutettut naudan sisäfileepihvit

Vieraana keittiömestari Gero Hottinger Helsingin Kulinaarisesta Instituutista. Hän kertoo ruokakursseistaan ja valmistaa siitakesienillä kuorrutettuja naudan sisäfileepihvejä.

Siitakesienillä kuorrutetut naudan sisäfileepihvit

600 g puhdistettua naudan sisäfileetä

50-100 g pinjansiemeniä tai manteleita
100-200 g siitakesieniä
40-80 g (2-4 kpl) salottisipulia
40-70 g voita
1-2 rkl dijonsinappia
2-4 kpl munankeltuaista
1-2 ruukkua persiljaa
suolaa
pippuria myllystä

1. Leikkaa filee neljäksi tai kahdeksaksi pihviksi. Kuorrutuksen isommat määrät on tarkoitettu kahdeksalle pihville. Anna pihvien olla jonkin aikaa huoneenlämmössä ennen paistamista.
2. Puhdista sienet ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kuoritut sipulit heinoksi samoin pinjansiemenet ja persilja. Tai hienonna aineet monitoimikoneessa tai vastaavassa pienessä silppurissa karkeaksi hakkelukseksi ei mössöksi.
3. Kuullota sipulit kattilassa, lisää sienet ja kypsennä. Lisää pinjansiemenet ja persilja ja mausta.
4. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon keltuaiset.
5. Paista paksummat pihvit mediumkypsäksi ja mausta. Sivele pintaan sinappia ja jaa sienimassa pihveille. Kuorruta grillivastuksen (275 asteessa) alla runsas minuutti. Tarjoa heti. Jos teet ohuita pihvejä, paista ne hyvin nopeasti molemmin puolin ja mausta. Nosta uunipannulle ja anna pihvien jäähtyä hetki. Levitä sienikuorrutus pihvien päälle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan vieraita. Kuorruta pihvit uunissa 275 asteessa 2-3 minuuttia tai kunnes ovat kuortuneet ja kuumenneet. Voit tarjota pihvejä näin isommallekin joukolle ja myös noutopöydän ruokana. Tarjoa pihvien seuraksi kasviksia esim. kypsennettyjä nippuporkkanoita, kevätsipuleita ja uusia perunoita.


Lue myös:

    Uusimmat