Vieraana chef Vesa Leppälä San Diegosta, Kaliforniasta
Marinoitua possunfileetä
noin 600 g possun sisäfileetä
vähän raastettua tuoretta inkivääriä
1/2-1 tl kanelia
1-2 valkosipulinkynttä
ripaus sokeria
1-2 rkl soijakastiketta
öljyä
1. Sekoita keskenään marinadin ainekset ja kaada se puhdistettujen fileiden päälle. Anna marinoitua 1/2-2 tuntia.
2. Pyyhi marinadi ja pintapaista possunfileet nopeasti kuumassa pannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta fileet uunivuokaan ja kypsennä 180 asteessa noin 15 min. Anna lihan levähtää folion alla hetki ennen leikkaamista.
Bataatilla raidoitettu perunamuusi
noin 1 kg perunoita
1 bataatti
voita
suolaa
1. Kuori ja paloittele perunat ja bataatti. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä eri kattiloissa pehmeiksi. Kaada vesi pois ja murskaa perunat ja bataatti karkeaksi soseeksi. Mausta voilla ja mustapippurilla
2. Lusikoi lautaselle perunamuusia ja raidoita se bataattimuusilla.
3. Nosta viipaloitu liha osittain muusin päälle ja lihan päälle vielä rapea sipulirengas. Tarjoa lisäkkeeksi omena-maissisalsaa.
Rapea sipulirengas: leikkaa sipulista ohuita renkaita, kasta ne jauhoihin ja paista rapeiksi öljyssä. Samalla lailla voit tarjota lisäkkeeksi myös ananasrenkaan.
Omena-maissisalsa
2 kotimaista omenaa
2 dl pakastemassia
pieni sipuli
pala punaista ja vihreää paprikaa
3-5 rkl limetin tai sitruunan mehua
hienonnettua persiljaa
hienonnettua korianteria
vähän öljyä
suolaa, mustapippuria
1. Leikkaa paprikat ja omena kuorineen pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli hienoksi.
2. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Mausta ja maistele kunnes maku on mieleistäsi. Anna maustua mielellään kylmässä jonkin aikaa tai yön yli ennen tarjoamista.
- Toim. Kati Nappa