21.10.2002 Vihreä perunasalaatti ja chilimakkara

6-8 keitettyä perunaa (kiinteä lajike esim. Nicola)
2 pientä punasipulia
2 avokadoa
ruukku ruohosipulia

ruukku basilikaa
ruukku rucolaa
3/4 dl öljyä
2 rkl limetinmehua
mustapippuria ja suolaa
ripaus sokeria

1. Leikkaa perunat kuutioiksi ja hienonna punasipuli.
2. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota liha kuoresta lusikan avulla. Kuutioi.
3. Hienonna ruohosipuli.
4. Laita kasvikset kulhoon. Valmista kastike.
5. Laita kaikki kastikkeen aineet monitoimikoneen tai sauvasekoittimen kulhoon. Aja hienoksi ja tarkista maku.
6. Sekoita kastike kasvisten joukkoon. Anna makujen tasaantua jääkaapissa jonkin aikaa.

Chilimakkara

4 grillimakkaraa

1/2 paprika
1 punainen chili
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1/2-1 ruukkua korianteria
1. Leikkaa paprika, chili ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi.
2. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota mausteita ja paprikaa muutama minuutti. Nosta pois levyltä.
3. Hienonna korianteri ja sekoita paprika-mausteseokseen.
4. Tee makkaroihin pitkittäin viilto ja jaa tahna tasaisesti viiltoihin.
5. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

- Toim. Sonja Blåberg ja Kaisa Torkkeli

Lue myös:

    Uusimmat