21.1.2004 Focaccia 2:lla eri täytteellä (8 annosta)

Focaccia

1/2 l lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1,25 dl oliiviöljyä
9 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
10 kivetöntä oliivia
1 rkl karkeaa suolaa

Sekoita vesi, hiiva, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista. Lisää loput jauhot parissa erässä ja vaivaa taikina sekaisin. Lisää taikinaan vielä 1/2 dl oliiviöljyä. Painele taikina n. 3 cm paksuiseksi levyksi uunipellille ja anna kohota n. 20 min. Painele kivettömiä oliiveja leivän pintaan ja ripottele päälle vielä karkeaa suolaa. Paista 220 C uunissa n. 25 min. Uunista pois otettaessa valele leipä lopulla oliiviöljyllä.

Täyte 1: Tomaatti- mozzarella-basilika

4 mozzarellaa
1 ruukku basilikaa
6 tomaattia
1 dl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Leikkaa mozzarellat ja tomaatit siivuiksi. Nypi basilikan lehdet irti. Leikkaa focaccia 8 osaan ja halkaise palat. Pirskottele palojen pohjalle oliiviöljyä. Lado tomaatit ja mozzarellat tasaisesti pohjalla ja lisää suolaa ja sekä mustapippuria niiden päälle. Levitä lopuksi basilikanlehdet päälle. Asettele kannet päälle.

Täyte 2: Tonnikala-majoneesi

2 prk tonnikalaa
3 dl majoneesia
1 rkl kuivattua rakuunaa
1 sipuli kuutioituna
2 rkl kapriksia
mustapippuria
2 ruukkua jääsalaattia

Valuta tonnikalasta neste pois ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Leikkaa focaccia 8 osaan ja halkaise palat. Laita pohjalle pestyt salaatin lehdet ja levitä päälle tonnikalamajoneesia. Nosta leipien kannet paikoilleen.

Resepti: Sami Salonen

Lue myös:

    Uusimmat