20 vuotta personal trainerina työskennellyt paljastaa: Tämä on ehdottomasti paras tapa pudottaa painoa

Lapsuudesta tuttu liikuntaväline voikin olla se kaikkein paras ja toimivin.

Crossfit, ilmajooga ja bodypump. Selena Yeager kertoo työskennelleensä henkilökohtaisena kuntovalmentajana jo 21 vuoden ajan, ja on pitkän uransa aikana nähnyt erilaisten liikuntavillitysten tulevan ja menevän. Vaikka uusia tehokkaita rasvanpolttomenetelmiä putkahteleekin koko ajan lisää, Yeager luottaa vanhaan ja hyväksi todettuun kuntoiluvälineeseen – polkupyörään.

Nainen kertoo nähneensä uransa varrella lukuisia menestystarinoita, joissa pyöräily on ollut tärkeässä roolissa painonpudotuksen kannalta. Mutta mikä tekee pyöräilystä niin erinomaisen lajin?

Se ei ole vain liikuntaa – se on myös hauskaa

Sen lisäksi, että pyöräily polttaa runsaasti kaloreita, sen harrastaminen on vaivatonta ja mukavaa; voit tuntea itsesi jälleen lapseksi ja viilettää menemään tuulen hivellessä kasvojasi. Helppouden lisäksi pyöräily on laji, jossa maisemat vaihtuvat tiuhaan, eikä se näin ollen käy heti tylsäksi.

Vaikka moni meistä harrastaa liikuntaa vain siksi, että kokee sen välttämättömänä pakkona omalle hyvinvoinnille, liikunnan tulee olla myös hauskaa, jotta sitä jaksaa jatkaa vuodesta toiseen. Ja pyöräily jos mikä on juuri tällainen laji!

Sopii kaikille iästä ja koosta riippumatta

Pyöräily sopii monesti myös niille henkilöille, joille kävely ei syystä tai toisesta tunnu mukavalta liikunnalta, esimerkiksi ylipainosta tai nivelongelmista kärsiville.

Pyörän selässä voit myös säädellä vauhtiasi oman kuntosi, mutta myös sen mukaan, kuinka tehokkaan treenin haluat. Monipuolisen ja tehokkaan HIIT-tyyppisen treenin saat, kun otat pyörälenkkiisi mukaan muutaman kymmenen sekunnin mittaisia pätkiä, jolloin pinnistät voimasi ja vauhtisi äärimmilleen. Nämä korkean intensiteetin treenit vauhdittavat aineenvaihduntaasi ja auttavat sinua polttamaan rasvaa.

Voit tehdä sitä missä ja milloin vain

Pyöräilyn ei tarvitse olla sitä, että puet treenitrikoot jalkaasi ja päätät lähteä treenaamaan. Pyöräily on laji, jota voit harrastaa helposti muiden asioiden lomassa; työmatkapyöräily tai pyöräretki ystävän kanssa ovat yhtä lailla liikuntaa ja pitävät sinut aktiivisena.

Kun otat pyöräilyn osaksi arkeasi, tulet kuin huomaamatta liikkuneeksi jopa useamman tunnin viikossa. Ja arkiliikunta on juuri se, jolla on iso rooli painonpudotuksen kannalta. 

***

0:56

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja