20-vuotias urheilija meni sairaalaan flunssassa – kaksi raajaa jouduttiin amputoimaan

Nykyisin 21-vuotias brittiläinen jalkapalloilija Levi Dewey meni joulukuussa sairaalaan flunssaoireiden vuoksi. Paha verenmyrkytys aiheutti dramaattisia seurauksia. 

Pian sairaalassa selvisi, että flunssan vuoksi oirehtinut nuori jalkapalloilija sairasti B-influenssaa ja pneumokokki-infektiota.

Deweyn tila heikkeni yllättäen nopeasti sairaalaan tulon jälkeen.

Hänelle kehittyi verenmyrkytys ja monielinvaurio. Hänen perheelleen kerrottiin, että selviytymismahdollisuudet ovat vain 30 prosentin luokkaa.

Hoitavat lääkärit varoittivat, että jalkapalloa Willington FC:ssä pelaavan Levin jalat saatetaan joutua amputoimaan hänen henkensä pelastamiseksi.

Kaikkiaan Levi vietti sairaalassa 31 päivää, joista 14 keinotekoisessa koomassa. Kun hänet otettiin pois hengitysokoneesta, selvisi pian, että edessä oli rankka toimenpide. Jalat oli amputoitava polvista alaspäin, sillä verenmyrkytys oli ollut niin vakava. 

21-vuotiaan nuorukaisen perhe on aloittanut keräyksen, jonka avulla on tarkoitus hankkia Leville parhaat mahdolliset proteesit. 

– Näistä uutisista huolimatta Levi suhtautuu tulevaisuuteensa optimistisesti. Hän on kiitollinen, että on elossa rankkojen tapahtumien jälkeen, Levin äiti sanoi Independentin mukaan.


Lue myös:

    Uusimmat