20.1.2003 Tonnikala-kookoskastike ja nuudeleita sekä tomaatti-katkarapupasta

1 tl öljyä
1 sipuli
1 parsakaali
1 paprika
2 dl kookosmaitoa
2 prk valmiiksi maustettua tonnikalaa (chili tai thai)
1 rkl kalakastiketta tai kalafondia

keitettyjä riisinuudeleita

Pilko kasvikset. Kuullota kasviksia hetki öljyssä. Lisää kookosmaito, tonnikala ja kalakastike. Keitä muutama minuutti kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää, keitetyt, huuhdellut ja valutetut nuudelit. Sekoita ja kuumenna.

Energia: 0,45MJ / 100 kcal
Prot. 7 g, hh 4 g, ra. 6 g

Tomaatti-katkarapupasta 3 :lle

180 g katkarapuja
2-3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 rkl öljyä
3 tomaattia
suolaa ja mustapippuria
2 rkl sitruunanmehua
1/2 dl vihreitä oliiviviipaleita

5 dl kypsää pastaa
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki öljyssä. Lisää tomaattikuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunamehu, oliivit ja katkaravut. Sekoita pasta kastikkeeseen ja kuumenna. Tarjoa heti.

Energia: 0,4MJ / 90 kcal
Prot. 5 g, hh 10 g, ra. 3 g

- Toim. Sonja Blåberg ja Kaisa Torkkeli



Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Lue myös:

    Uusimmat