2-vuotias Down-vauva on sairastanut jo kahdesti leukemian – pääsee vihdoin kotiin

10:19

Huolimatta vakavista sairauksistaan pienen Grace-tytön nauru ei ole tyrehtynyt. Iloinen lapsi onnistui selättämään kaksi verisyöpää ja pääsee nyt kotiin.

Kenen vastuu on hoitaa kotona sairasta lasta: äidin, isän vai kenties työnantajan palkkaaman hoitajan? Katso keskustelu yllä olevalta videolta.

Keskosena syntyneen yhdysvaltalaislapsen, Grace Rosianin, elämä ei alkanut lupaavasti.

Downin syndrooman aiheuttaman kromosomihäiriön lisäksi tyttövauvalla diagnosoitiin aggressiivinen verisyöpä, leukemia. Grace oli vasta kahden päivän ikäinen, kun hän sai kemoterapiaa, kertovat muun muassa brittilehti Daily Mail sekä yhdysvaltalainen People.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

– Olimme shokissa. En usko, että olen joutunut koskaan kestämään niin kovaa iskua, kertoi Valeria-äiti.

Erävoiton jälkeen vakava takaisku

Kaikkien huojennukseksi hoidot tehosivat, ja pieni Grace pääsi lähtemään sairaalasta kotiinsa kahden kuukauden ikäisenä.

Paluu turhankin tutuksi käyneeseen Cleveland Clinic -sairaalaan tapahtui kuitenkin jo alle vuoden kuluttua kotiutumisestaan. Leukemian todettiin palanneen – entistä aggressiivisempana.

Lääkärit olivat huolissaan. Erityisen piinaava kysyms oli, miten Down-vauvan keho reagoi kemoterapiaan jo toistamiseen.

– Gracella oli kohonnut riski saada monia eri tulehduksia, joten hän joutui viettämään sairaalassa koko kemoterapian ajan, kertoo Gracea hoitanut Seth Rotz Cleveland Clinicin verkkosivuilla.

– Grace kuitenkin otti hoidot vastaan kuin sankari, lääkäri jatkaa.

Nyt ”Amazing Grace” -lempinimen saanut taapero on päässyt jälleen kotiinsa.

Hymy ei hiipunut sairaalassakaan


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

– Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta Grace on ollut aina iloinen lapsi. En muista yhtäkään päivää, jolloin häntä ei olisi saanut hymyilemään, kertoo Valerie.

Grace on viettänyt sairaalassa lähes koko elämänsä. Pikkutyttö on päässyt kahden vuoden ikäisenä nauttimaan kotielämästä vain viiden-kuuden kuukauden ajan.

– Kun kuulin saavani viedä tyttäreni kotiin, ajattelin pystyväni vihdoin hengittämään. Nyt voin olla äiti. Nyt voin olla sataprosenttisesti läsnä, kuvailee Valerie.

***

7:36

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja